Baklažanų ir kitų daržovių “ikra”

ne kas...būna ir geriau...normaliai.neblogai!puiku! (balsavo 1 , reitingas: 1.00 iš 5)
Loading...

Receptas ne konservavimui, o greitam valgymui:

Iškepame sausai orkaitėje ( galima ir Bauer ar Zepter inde ant viryklės),  0,5 kg baklažanų, tada parudavusią odelę nulupame, apiplikiname pusę to kiekio pomidorų (šiuo atveju 250 g) ir nulupame, tada visą masę malame kartu su 1-2 svogūnais.Po to plakame mediniu ar plastmasiniu šaukštu, po truputį pildami 1-2 šaukštus aliejaus. Na, ir pasūdome, jeigu kraujospūdis leidžia  😛 

 Galima pamėginti gaminti  ir kitų virtų daržovių “ikrus.” Tada imame 300 g morkų, 300 g svogūnų, 600 g žalių pomidorų, 100 g prinokusių pomidorų, 200 g aliejaus, šiek tiek druskos, cukraus, pipirų, lauro lapelis.

Pirma aliejuje troškiname supjaustytas morkas, paskui sudedame sluoksnias svogūnus ir pomidorus, prieskonius dedame tik daržovėms išvirus. Paskui viską sumalame.

 

panašūs įrašai

Leave a Reply

*



visos teisės saugomos © 2006-2011