Grybų apkepas

ne kas...būna ir geriau...normaliai.neblogai!puiku! (nėra balsavusių, būk pirmas!)
Loading...

bzikas

Šį apkepa kepu dažniausiai sezono metu, kai yra sočiai virtų, bet galima pamėginti ir su kitokiais.
Taigi, pirmiausiai imame apie 1 litrą virtų grybų (pagal valgytojų skaičių), sumalame mėsmale vidutinio stambumo sieteliu. Keptuvėje aliejuje arba svieste pakepiname 2 – 3 galvas svogūno, įberiame druskos, pipirų, sudedame virtus grybus, lauro lapą. Pakepiname ir atvėsiname.
Į masę imaišome kokius 3 ar 4 trynius, 2-3 šaukštus grietinės, 3-4 šaukštus džiūvėsėlių. Masė turi būti pakankamai tiršta. Galiausiai įmaišome standžiai išplaktus baltymus. Tešlą sukrečiame į riebalais pateptą ir džiūvėsėliais pabarstytą skardą, aptepame keletu šaukštų grietinės, gausiai pabarstome džiūvėsėliais ir kepame orkaitėje apie 45 min. (priklauso nuo to, kokiu storiu supilta tešla).

panašūs įrašai

Leave a Reply

*



visos teisės saugomos © 2006-2011