Grybų apkepas
|komentarų nėra
bzikas
Šį apkepa kepu dažniausiai sezono metu, kai yra sočiai virtų, bet galima pamėginti ir su kitokiais.
Taigi, pirmiausiai imame apie 1 litrą virtų grybų (pagal valgytojų skaičių), sumalame mėsmale vidutinio stambumo sieteliu. Keptuvėje aliejuje arba svieste pakepiname 2 – 3 galvas svogūno, įberiame druskos, pipirų, sudedame virtus grybus, lauro lapą. Pakepiname ir atvėsiname.
Į masę imaišome kokius 3 ar 4 trynius, 2-3 šaukštus grietinės, 3-4 šaukštus džiūvėsėlių. Masė turi būti pakankamai tiršta. Galiausiai įmaišome standžiai išplaktus baltymus. Tešlą sukrečiame į riebalais pateptą ir džiūvėsėliais pabarstytą skardą, aptepame keletu šaukštų grietinės, gausiai pabarstome džiūvėsėliais ir kepame orkaitėje apie 45 min. (priklauso nuo to, kokiu storiu supilta tešla).