Paprikų užkandėlė su ančiuvių ir kaparelių įdaru
|komentarų nėra
Markeris
3) imam mažas paprikas spalvotas (mačiau maximoj tikrai yra)kokių 15-20, pjaunam per pusę, uodegėlių nenupjaunam. išimam sėklas, gerai išplaunam po
tekančiu vandeniu. dedam į įgilintą blėką, užpilan alyvų aliejum, kad viską apsemtų (neišsigąst. po kepimo aliejų vėl supylė į butelį, sakė kad labai skanus išeina tiek mėsos kepimui, tiek salotom, su paprikų aromatu), 200 laipsnių 1 val į orkaitę.
Paruošiam įdarą – ančiuviai (tokios žuvikės) lygiom dalim su kapareliais (žali sūrūs pumpurėliai) susmulkinami krūvoj dideliu peiliu. išimam paprikas iš aliejaus jau iškepusias, aliejų, kaip minėjau, atgal į butelį. Kiekvieną papriką įdarom kaparelių/ančiuvių įdaru. galima patiekti iškarto kaip užkandą prie alaus/vyno, galima dėl į stiklainį, užpilt alyvų aliejum ir kišt į šaldytuvą. išsilaiko apie 1 mėn uždarytos.