Šventiški vištienos file kepsniai
|komentarų nėra
Markeris
Vištienos filė, įdaryta džiovintais pomidorais ,sūriu ir rūkyta filė
puselė vištienos filė
1 saulėje džiovintas pomidoras
keli gabaliukai geltonojo sūrio
kelios juostelės šaltai rukytos mėsytės (originaliam recepte ta brangioji “prosciutto” kur plonai pjaustyta, vaakume parduodama, bet as tikrai imsiu mūsiškę paprastą.)
prieskoniai
taigi vištienos filiuką pagrąžinam – nuimam mažąją filė, visas plėveles, kad liktų graži mėsytė. iš storosios pusės įpjaunam gilyn t.y. kad gautųsi kišenė. Į kišenę -druskytės, pipiriuko.
Saulėj džiovintą pomidorą, mėsytę ir sūrį susmulkinam ir sumaišom. Prikemšam šiuo mišiniu pilnutėlę kišenę, dantų krapštuku užsegam. Apibarstom įdarytą filiuką druskyte, pipiriukais, aptepam alyvų aliejum ir įsukam į kepamąją plėvelę (pjaunam kepimo maišą pusiau). Tada į orkaitę – 180 laipsnių, 40-45min.
Patiekiam papjaustytą skersai, tokie gražūs spalvoti kringeliai gaunasi.
Vištienos filė, idarytą špinatais ir sūriu
Imam tokį patį filiuką. įpjaunam išilgai, kad atsidarytų kaip knyga. pasidaro didelis blynas. gerai išmušam(per maistinę plėvelę) ,beriam druskos, pipirų.
Tada imam sauja špinatų ir su plonai šinkuotais svogūnais apkepinam alyvų aliejuje. Dar paruošiam gabaliuką geltono sūrio.
Taigi viską (kepinti špinatai su svogūnais ir sūris) dedam ant paruošto vištienos blyno ir susukam į vyniotinį. Apvyniojam siūlu. Dedam į pagilintą skardą.
Įpilam giretinėles/sultinio mišinio (50/50) -kad užimtų pusę vyniotinio. Nepridengus – į orkaitę,vis apverčiant ir aplaistant 40-45 minutėm. Prieš pabaigą apskrudinam.
Garnyras abiem atvejais:
2 didelės nuluptos bulvės supjaustomos plonais rutuliukais (ala čipsai)
1 didesnis svogūnas pakepinamas ant silpnos ugnies iki geltonumo su parukytos šoninės gabaliukais.
į didelę keptuvę ,pateptą sviestu, 2 sluoksniai bulvių (dėliojam taip kaip gėlės žiedą – viduriukas ir žiedlapiai aplink), tada kepinti svogūnai ir pora gabaliukų sviesto.Po to vėlgi 2 sluoksniai bulvių. Viskas kepinama keptuvėj ant nedidelės ugnies, apskrudinama vieną pusę, tada apverčiam ir kepinam kitą pusę.