PISTACIJŲ PADAŽAS(spagečiams/makaronams)
|komentarų nėra
TAIGI: 1 nedidelis svogūnas, 2-3 srb.šaukstai sviesto; 100gr. lukštentu NESKALDYTŲ pistacijų(ŠVIEŽIŲ); 50 ml konjako; 500ml geros tikros grietinės; žiupsnelis espresso kavos miltelių; trupiniukas sultinio briketo; juoduju pipiru- šviežiai sutrintų malūneliu (!); 4 arb. šaukstai stambiai grūstų šviežių pistacijų.
Smulkiai pjaustot nuluptą svogūniuką ir kiek paauksinat svieste ant lėtos ugnies PUODE.Tuo metu sveikas pistacijas sumalat mikseriu, suverčiat į puodą ant svogūniuko svieste ir nuolat maišydami “pašildot” ant lėtos ugnies 1-2 minutes visą puodo turinį. Puodą nukeliat nuo ugnies ir pasistatot KUO TOLIAU nuo ugnies! Užpilat konjaku ir uždegat – puodo turinį nuolat sukratydami, kad alkoholis sudegtų visiškai. Ugniai nuslopus, sukrečiat grietinę ir “pašildot” ant lėtos ugnies -NUOLAT MAIŠANT -apie 20 minučių. Tuomet suberiat espresso kavos miltukus ir sultinio kubelio gabaluką bei šviežiai sumaltų juodųjų pipirų. Viska išmaišot- mase turi būti skystos bulvių piure konsistencijos. Jei per tiršta – įpilkite truputį vandens iš puodo, kuriame virė makaronai. Dar sykį tuomet gerai permaišom. I pašildytas lėkštes sukreciam makaronus, užpilam padažu, o viršu apibarstom grūstom pistacijom. Garbės žodis – apsivalgymas! :)))))))))))))))