PISTACIJŲ PADAŽAS(spagečiams/makaronams)

ne kas...būna ir geriau...normaliai.neblogai!puiku! (balsavo 1 , reitingas: 5.00 iš 5)
Loading...

TAIGI: 1 nedidelis svogūnas, 2-3 srb.šaukstai sviesto; 100gr. lukštentu NESKALDYTŲ  pistacijų(ŠVIEŽIŲ); 50 ml konjako; 500ml geros tikros grietinės; žiupsnelis espresso kavos miltelių; trupiniukas sultinio briketo; juoduju pipiru- šviežiai sutrintų  malūneliu (!); 4 arb. šaukstai stambiai grūstų šviežių pistacijų.

Smulkiai pjaustot nuluptą svogūniuką  ir kiek paauksinat svieste ant lėtos ugnies PUODE.Tuo metu sveikas pistacijas sumalat mikseriu, suverčiat į puodą ant svogūniuko svieste ir nuolat maišydami “pašildot” ant lėtos ugnies 1-2 minutes visą puodo turinį. Puodą nukeliat nuo ugnies  ir pasistatot KUO TOLIAU nuo ugnies! Užpilat konjaku  ir uždegat – puodo turinį nuolat sukratydami, kad alkoholis sudegtų visiškai. Ugniai nuslopus, sukrečiat grietinę ir “pašildot”  ant lėtos ugnies -NUOLAT MAIŠANT  -apie 20 minučių. Tuomet suberiat espresso kavos miltukus ir sultinio kubelio gabaluką  bei šviežiai sumaltų juodųjų pipirų. Viska išmaišot- mase turi būti  skystos bulvių  piure konsistencijos. Jei per tiršta – įpilkite truputį vandens iš puodo, kuriame virė makaronai. Dar sykį tuomet gerai permaišom. I pašildytas lėkštes sukreciam makaronus, užpilam padažu, o viršu apibarstom grūstom pistacijom. Garbės žodis – apsivalgymas! :)))))))))))))))

panašūs įrašai

Leave a Reply

*



visos teisės saugomos © 2006-2011