Sūrio sriuba
|2 komentarai
META
Sriuba labai paprasta (esu tinginė ir noriu kuo mažiau laiko sugaištI prie puodų) ir visai skani 😉
3 šaukštus miltų pakepinam su 1-2 (maždaug) šaukštais sviesto, tada į puodą pilam 0,5 litro vištienos sultinio- tai reiškia 1 kubelis koncentruoto vištienos sultinio + 0,5 litro vandens -kartu su pakepintais miltais. Truputį paverdam ir pilam 0,5 litro pieno(galima ir šiek tiek daugiau, čia jau kaip kas mėgsta- tirščiau ar skysčiau). Vėl paverdam ir tarkuojam Rokiškio sūrį. Recepte rašė, kad reikia 100 gr, bet aš dėjau daugiau, nes mėgstu tirštą sriubą.
Kol viskas virė, ant sviesto pakepinau prancūziško batono, smulkiai supjaustyto gabaliukais. Pabaigoje beriam į puodą petražolių. Pilam į lėkštę sriubikę, beriam saują skaniųjų traškiųjų prancūziškos bulkos gabalėlių ir skaniai sau srebiam
Super, pasigaminsiu rytoj manau si delikatesusa
Kiek laika virti?