ANT BUTELIO KEPTA VIŠTA
|komentarų nėra
no comments
Iš vakaro vištukę ištrinu druskyte, daug kmynų, česnakiukais , trupučiu pipiriukų ir lauro lapeliais smulkintais. Man taip skaniausia. Dėl spalvos galima truputuką kario, bet nedaug.
…Kita dieną, imam alaus butelį, nuvalom visas etiketes, švariai išplaunam, pripilam vandens ir ant jo užmaunam vištą. Butelio kaklelis turi išlyst pro vištos kaklą, kad vandenukui būtų kur išgaruot. Tada butelį statom į skardą, į skardą irgi pripilam vandens ir kepam vištukę kol gražiai gražiai apskrus. Maždaug 185 laipsnių karštyje apie 1.5 val. Gaunasi sausoka, bet man tokia labai patinka. Kai noriu sultingesnės, panaši variacija, tik marinuoju jogurte su apelsinų sultimis ir kepu įfolija apvyniojus. Odelė gaunasi nerealiai traški. KEPIMO METU BUTINA PATIKRINT IR PAPILDOMAI VIS ĮPILT VANDENS I SKARDĄ. KITAIP BUTELIS GALI SUSPROGT 🙄
irvela
Kepdama vištą ant butelio aš naudoju ne alaus butelį ,, o senovišką kefyro butelį su plačiu kaklu. Butelio kaklas platus ir kepant garas iš vidaus drėkina kepamą vištą, todėl gaunasi ne sausa ir iš viršaus gražiai apkepus.
Zose
Galima del spalvos vietoj kario vištą įtrinti tarkuotos morkos sultimis.
Karta drauge patarė, tai nuo tada tik taip ir darau. Labai graži spalva gaunasi.
LiepaS
JAV daug kas kepa vištą ant alaus skardinės ,ne tik orkaitėje ,bet ir ant grilio.Į skardinę pripila ne tik vandens, bet ir primeta prieskonių ir pjaustyto apelsino.Į skardą taip pat pila vandens ,o pačią vištą arba marinuoja, ar ištrina alyvu aliejumi su įvairiais prieskoniais ir palaiko kurį laiką šaltai.