» Lietiniai blynai II SKANAUS, VISADA!

Lietiniai blynai II

ne kas...būna ir geriau...normaliai.neblogai!puiku! (balsavo 14 , reitingas: 4.57 iš 5)
Loading...

miglė

Daug metų lietinius gaminu šitaip:
TEŠLAI
Miltų -2,5 stiklinės (”senoviškos”, kur telpa 200 gramų);
pieno -750 gr
cukraus -2 arbatiniai šaukšteliai
druskos -pusė šaukštelio
kiaušiniai -2
aliejaus -50 gr (stikliukas)

Anksčiau tešlą  maišydavau  rankomis, dabar puikus pagalbininkas -mikseris.
Visus produktus , įskaitant aliejų, supilam talpon ir suplakam iki absoliučiai vientisos masės.Tešla turi gautis liesos grietinės tirštumo konsistencijos. Jei atrodo kad per tiršta -galima šliukštelėti šiek tiek vandens.

Keptuvė labai gerai įkaitinama be jokių riebalų.Tik kai iškaista gerai – patepam paviršių rūkyto lašinio gabaliuku ar augaliniu aliejumi (pati didžiausia ir dažniausia, bėje, klaida kepant blynus -juos “skandinti” riebaluose !!! ) – čia jau  naujokams pastaba  🙂
Po to iškart mikliai pilam tešlą keptuvėn (vidutinio dydžio blyneliams – užteks ir 50 gr stikliuko ), NEDELSIANT išsklaidom/išliejam ją po keptuvę taip, kad gautųsi kiek įmanoma plonesni . Pirma blyno pusė iškepa maždaug per 1 minutę. Antrai užtenka ir pusės -vienu žodžiu, kepam kol apskrus gražiai, bet nė ne manys norėt pridegti 🙂 .
Perkėlus kiekvieną iškepusį blyną lėkštėn, taip pat mikliai paviršių BŪTINA patepti sviestu.Nuo to jie taps ir skanesni, ir maloniai tamprūs.

Aš dažniausiai tokių karštutukų blynų prisikapoju be nieko -man taip skaniausia :)
Uogienės man  visgi geriausiai tinka mėlynių ar vyšnių.
O jei norisi stipriau – mums abiems skaniausias
senovinis aukštaitiškas dažinys: kepti rūkyti lašinukai/šoninė su svogūnais patroškinti su grietine .

Dar labai skanūs tokie blynukai  su   varškės/lašišos įdaru  +   su česnakų/krapų sviesto ir grietinės padažu (receptainėje yra).

ARBA: su mėlynių, aviečių, braškių ar kitokia uogiene  😉

panašūs įrašai

6 Responses to “Lietiniai blynai II”

  1. Genija Genija says:

    Migle, o as tokius blynus kirsdavau su medum arba kondensuotu pienu. fantastika! Ypac medus patirpes nerealiai skanu.

  2. Tania says:

    😛 Labai labai aciu , Migle ;-)))

  3. Justina says:

    Norejau issikepti blynu kuriuos man mociute kepdavo. ir man pavyko. dekui. Labai skanus blynai gavos prisikepiau visa pili su mintimi kad dar liks ir rytojui deja atsikelusi supratau kad mano seimyna per didele kad kas nors kas yra skanu uzsiliktu daugiau nei viena diena :))))))
    del tepimo keptuves …LAsinuko neturejau..purkstinio aliejaus taip pat. tai po maziau nei puse arbatinio saukstelio aliejaus piliau mazdaug pries kas antra blyna 🙂 gavo tikrai liux 🙂 o padazui islydziau sviesta su druska na ir uogienes kaip kas maciau irgi naudojo :))

    sekmes skanaus 🙂

  4. Gintare:) says:

    Geras receptukas, jau ne karta pagal ji kepu, fantastika ir draugas ,ir kiti draugai apsilaizydami siuos blynus valgo !!!! :)) Aciu Migle!!! ;))

  5. laurynas says:

    O is tikruju geriausia aliejaus ipilti i tesla o i keptuve – nieko. 😉

Leave a Reply

*



visos teisės saugomos © 2006-2011