Marinuota jūros lydeka -su morkomis ir svogūnais
|1 komentaras
COPY
Svečiuose valgiau žuvį, kurios skonis prisiminus dar ir dabar tvindo gomurį 🙂 .
Tai va- visiems pažįstama jūros lydeka, su morkomis ir svogūnais.Proporcijų nepasakysiu, nes nežinau, bet esmė ta,kad žuvis kepama ne aliejuje, o tiesiog lengvai troškinama keptuvėje su vandeniu, uždengtoje dangčiu.Žuvis atskiriama nuo kaulų, kai BEVEIK( ne visai iki galo) išsitroškina ir atvėsinama.
Po to maždaug pusė keptuvės užpildoma morkomis- ne tarkuotomis, , ne skridinėliais, o b ū t e n t šiaudeliais, maždaug 10cm ilgio.Įpilam truputį aliejaus ir vandens. Užkaičiame , uždengiame dangčiu.
Tada skridinėliais pjaustome svogūnus – kad pripildytų keptuvę sklidinai .NEMAIŠOME.
Jei išgaruoja vanduo- dar pripilame. Taip po dangčiu ant silpnos ugnies visa tai troškinasi iki morkos suminkštėja, bet vis dar lieka vos vos kietokos.
Marinatas.
Puodelyje (arbatos) su šiltu vandeniu ištirpiname citrinos rūgšties+cukrus+druskos pagal skonį.DĖMESIO- druska naudojama pirmą kartą.
Vos vos – pomodorų padažo.Patyrusi šeimininkė visada jaučia, kokio kiekio reikia paruoštai žuviai 🙂 , o nepatyrusi- paeksperimentuos eilinį kartą.
Ant atvėsusios žuvies suverčiame dar šiltas morkas su svogūnais ir užpilame šiltu marinatu. Visa tai uždengtame pavidale turi pastovėti pernakt.
…Tokio švelnumo ir lengvumo žuvies dar nesu valgiusi 😆
xxx
Kai pabandžiau pati pasigaminti, na labai jau prėska išėjo.Perklausiau- pasirodo, kepa ji specialioje keptuvėje, tad aliejaus nenaudoja žuviai.Ošiaip galima kiek aliejaus prie vandens įpilti+savus prieskonius. O su morkomis dirbant- BŪTINAI lauro lapų pasmaigstyti, jas troškinant. Vienžo- manau, kad kiekvienos šeimininkės ranka vis kita…
tai va- kai paband=iau pati pasigaminti, na labai jau pr4ska i64jo.Perklausiau- sako kepa ji spec keptuv4je, tad aliejaus nenaudoja =uviai- o 6iaip galima kiek aliejaus prie vandens įpilti+savus prieskonius. O su morkomis dirbant- BŪTINAI lauro lapų pasmaigstyti, jas troškinant. Vienžo- manau, kad kiekvienos šeimininkės ranka vis kita…