ŠOPŲ SALOTOS
|komentarų nėra
grilis
Siūlau visų norinčių dėmesiui tikrą vitaminų šaltinį, pavasarį pravers (Šopskij salat, bulgarų virtuvė)
Pomidorai 300 g; Agurkai 200 g; Saldžiojo pipiro ankštys 100 g; Brinza 150 g; Svogūnas 100 g; Aštriojo pipiro ankštis (nedidelė) 1 vnt.; Alyvuogės 50 g; Petražolės 50 g; Aliejus; Actas; Druska;
Svogūną smulkiai supjaustyti. Saldžiojo pipiro ankštims išpjauti sėklakotį, atidžiai pašalinti sėklas, ankštis supjaustyti juostelėmis. Taip pat išvalyti aštriojo pipiro ankštį, ją smulkiai supjaustyti. Agurką ir pomidorus supjaustyti kubeliais. Viską pasūdyti ir gerai išmaišyti.
Salotas perdėti į salotinę, užberti smulkiai supjaustyta brinza, alyvuogėmis ir petražolėmis. Prieš patiekiant į stalą užpilti aliejaus – acto mišiniu. Svogūnas kartais būna ne smulkinamas ir įmaišomas, o sudedamas greta išmaišytų salotų salotinės pakraštyje, supjaustytas pusžiedžiais (kad jo nemėgstantys galėtų valgyti salotas be jo).
Jeigu brinzos neturite – galima naudoti fetą, bet skonis jau nebe toks aštrus. Teko ragauti ir salotų, į kurias buvo dar pridėta konservuotų kukurūzų ir supjaustytų marinuotų pievagrybių. Irgi buvo visai priimtina.
P.S. Šopai – bulgarų gentis, gyvenanti (gyvenusi?) aplink Sofiją. O tokias salotas gausite Bulgarijoje bet kurioje maitinimo įstaigoje, namie irgi pietus pradeda nuo jų.