STIRNIENOS ”ŠAŠLYKAS”
|komentarų nėra
Niliux
Stirniena – sausa mėsa, tačiau šašlykas visai skanus būdavo, kai vyrui medžioklėje pasisekdavo. Marinuodavome mėsą visokiais marinatais, tačiau reikėdavo daugiau žolelių – labai tinka čiobreliai, raudonėlis, kadagio uogos. O pagrindinis „prieskonis“ būdavo mažas gabaliukas kiaulienos šoninės. Ant iešmo maudavom stačiakampiais supjaustytos stirnienos gabaliuką, po to nestorą riekelę šoninės, stirnienos gabaliukas, šoninės ir t.t. Iškepusi šoninė būdavo apskrudusi, o į stirnieną susigėrę taukiukai suminkštindavo sausą mėsą.
Aš tuos šašlykus iš stirnienos marinuoju raudoname sausame vyne su visokiais prieskoniais, kokie po ranka pakliuvo (sode buvom, nebuvo iš ko rinktis) ir ilgai…