STIRNIENOS SUKTINUKAI SU MORKOMIS IR DŽIOVINTOMIS SLYVOMIS
|komentarų nėra
Daja
Kartą, gavusi stirnienos, esu iš jos gaminusi nepaprastai skanius suktinukus (zrazus) su – morkomis ir džiovintomis slyvomis. Mėsą pamušiau ir pamarinavau su prieskoniais kokią parą. Pakepinau smulkiais šiaudeliais piaustytas morkas su svogūnu (jei morkos nelabai saldžios, galima įdėti šaukštelį cukraus).Tada dėjau jas ant mėsos gabalėlių, ant viršaus – kiek pamirkytą džiovintą slyvą, suvyniojau, apkepiau ir patroškinau – įpylus kiek raudono vyno (arba galima pakepti orkaiteje). Buvo tikrai labai skanu. Dar vietoj slyvos labai skanu įdaryti su grybu (pvz. – su kokia voveruška ar baravyku ir pan.-tik ne marinuotais).
Prieskonius naudojau skirtus laukinienai.
Beje, panašiai galima ir su minkšta jautiena daryti, irgi skanu.