JAUTIENOS SUKTINUKAI SU RIEŠUTŲ IR VYŠNIŲ/ SLYVŲ ĮDARU APELSINŲ PADAŽE
|komentarų nėra
Šis patiekalas buvo vieno iš mano jau švęstų jubiliejų “topu” 😉
Mėsą paruošiam banaliai – supjaustom jautienos file (ar iš bėdos – nugarinę ) 0,5 cm storio riekelėmis, pamušam, pabarstom prieskoniais(druska, juodieji ir kvapnieji pipirai, bazilikai(nepadauginti) ar kitos pamėgtos žolelės), kažkiek laiko pamarinuojam.
Įdaras:
“girtos“ slyvos ar vyšnios be kauliukų , t.y. – išmirkytos glintveino tipo vyne (pvz., Kalėdinis ar kitas saldus su prieskoniais). Jas smulkiai supjaustom. Dar – išgliaudyti kedro riešutėliai, jeigu jų nėra – tiks ir anakardžio: juos smulkiai supjaustom.
Į mėsos gabaliuko vidurį įdedam šio įdaro, mėsos kraštais apvyniojam –
SVARBU kad jie būtų vyniojami viršun, o ne “dešrele” – kitaip visas “kaifas” išbėgs per kraštus. Kiekvieną suktinuką atskirai rūpestingai įvyniojam į aliejumi pateptą folijos gabaliuką – kaip triufelius -t.y. kad jos kraštai “žiūrėtų” į viršų. Po to kišam į iki 200 laipsnių įkaitintą orkaitę ir kepam apie 25 – 30 min. Po to atidengiam mėsytę, užpilam vėlgi saldžiu vyneliu, duodam dar kelias minutes (jau mažesnėje ugnyje ) pasivartalioti.
Bet svarbiausia – P A D A Ž A S:.
4 – 5 apelsinų ir 1 citrinos sultis išsunkiam, įpilam mažą šaukštelį medaus ar cukraus (jei medaus nėra) ir garinam ant silpnos ugnies labai švariai nuo riebalų išvalytoje keptuvėje ar storo dugno puode -kol sutirštės iki apytirščio sirupo kondicijos. Labai svarbu įsigudrinti, kad nepridegtų ir nesukietėtų kaip padas… Šį padažą patiekiam atskirai, kiekvienas užsipila ant savo mėsgalio.
G A R N Y R A S:
– šviežios pjaustytos paprikos, apelsino griežinėliai, konservuotas ananaso gabalėlis, vyne pamirkusi vyšnia ir pan. Tiks šalia ir virti ryžiai.
Miglė