Sūdyta lašiša
|1 komentaras
COPY…
Prisiminiau seną, bet pamirštą lašišos sūdymą užkandėlei. Tiesiog negaliu atsivalgyti. 😆 O paprasta- kaip 2*2
1 kg žuvies imami 2 šaukštai druskos ir 1 cukraus. Tiesiog ištryniau be kaulo lašišą iš visų pusių, paguldžiau odele į viršų ant plastmasinės lentukės, uždengiau paspaudus su plėvele ir – šaldytuvan. Ryte – nubėgusį skystį išpyliau kriauklėn. Plonai papjaustyti gabaliukai ant batono- pasaka 😆
miglė
sūdymas “pagal Copy “- fantastika
Tik aš dar krapų be gailesčio įtrenkiau, o ir druskos visgi nesurizikavau pilnos dozės imti -mažumytį sumažinau… Paužkandžiavau karališkai vakarienei ir ištrenkiau šaldiklin folija uždengus: kadangi sūri -nesuledės į luitą, o Velykoms bus faAAAAAntastika !!!
O ir apskritai -akcijiniai lašišonai/upėtakiai -jėga Iš kaulų su mėsgalių likučiais, odos, galvos dar ir “prabangią” :lol:žuvienę išviriau…
Viskas puiku, bet dar reikėtų pabarstyti baltaisiais pipirais. Tada labai skanu.