Kepta kiaulienos mentė, marinuota su balzamico actu

ne kas...būna ir geriau...normaliai.neblogai!puiku! (balsavo 4 , reitingas: 4.75 iš 5)
Loading...

migle 

1 kg. kiauliaus mentės – be kaulų/skūros, su lašinioko tik pėdsakais pradžiai apibarsčiau Santa  Marijos  TRADICINIAIS mėsos prieskoniais.
Po to -nepagailėjau GEROS saujos džiovintų MĖTŲ, maždaug perpus mažiau –džiovintų BAZILIKUČIŲ,

Patryniau/pamasažavau  mėsą visais minėtais ingredientais.Po to, ilgai nemąsčius, užpyliau gausiai  BALZAMIKO actu di Modena(raudonas toks).

Pernakt laikiau  mėsukus užvožus ant viršaus  lėkštę – kad neapdžiūtų paviršius, dargi pavartaliojau juos  keliskart.  Grįžusi iš darbo, pajungiau orkaitę ant 200 laipsnių.Kol ana kaito -mėsukus apibarsčiau bent 5 skiltelėmis smulkinto česnako.Kadangi pasivaideno, jog druskos gali būti per mažai -dar ir ja truputuką apibarsčiau. Sukišau kepimo rankovėn,užrišau galus, pradūriau VIRŠUJE skylių, apvyniojau paviršių  dar ir folija.Po to -tradiciškai -blėkon su vandeniu ir orkaitėn. Kepiau/troškinau maždaug 1,5 h.

Mėsa gavos ne kepta/apskrudinta, o tiesiog troškinta savo prieskoniais prisodrintose sultyse. Jų maždaug stiklinė gavosi.Tai mėsuko gabalukus karštutukus ir apliejau .Net duonikė ruginukė ar kažkokios žolės/garnyrai prie viso to būtų, nŪŪŪ, tiesiog nuodėmė :roll:.
Na, nebent lengva bandelė -sultinin pamakaluot – gal ir pritiktų .Po viskam, aišku 😛

panašūs įrašai

Leave a Reply

*



visos teisės saugomos © 2006-2011