Kepta kiaulienos mentė, marinuota su balzamico actu
|komentarų nėra
1 kg. kiauliaus mentės – be kaulų/skūros, su lašinioko tik pėdsakais pradžiai apibarsčiau Santa Marijos TRADICINIAIS mėsos prieskoniais.
Po to -nepagailėjau GEROS saujos džiovintų MĖTŲ, maždaug perpus mažiau –džiovintų BAZILIKUČIŲ,
Patryniau/pamasažavau mėsą visais minėtais ingredientais.Po to, ilgai nemąsčius, užpyliau gausiai BALZAMIKO actu di Modena(raudonas toks).
Pernakt laikiau mėsukus užvožus ant viršaus lėkštę – kad neapdžiūtų paviršius, dargi pavartaliojau juos keliskart. Grįžusi iš darbo, pajungiau orkaitę ant 200 laipsnių.Kol ana kaito -mėsukus apibarsčiau bent 5 skiltelėmis smulkinto česnako.Kadangi pasivaideno, jog druskos gali būti per mažai -dar ir ja truputuką apibarsčiau. Sukišau kepimo rankovėn,užrišau galus, pradūriau VIRŠUJE skylių, apvyniojau paviršių dar ir folija.Po to -tradiciškai -blėkon su vandeniu ir orkaitėn. Kepiau/troškinau maždaug 1,5 h.
Mėsa gavos ne kepta/apskrudinta, o tiesiog troškinta savo prieskoniais prisodrintose sultyse. Jų maždaug stiklinė gavosi.Tai mėsuko gabalukus karštutukus ir apliejau .Net duonikė ruginukė ar kažkokios žolės/garnyrai prie viso to būtų, nŪŪŪ, tiesiog nuodėmė .
Na, nebent lengva bandelė -sultinin pamakaluot – gal ir pritiktų .Po viskam, aišku 😛