NAPOLEONAS

ne kas...būna ir geriau...normaliai.neblogai!puiku! (balsavo 8 , reitingas: 4.13 iš 5)
Loading...

 

No comments

Tešlai reikės:
400 gr margarino;
1 kiaušinis;
1 pak. vanilinio cukraus;
200 g grietinės;
Aukščiausios  r.  miltų  apie  500 g (idealiausi kruopmilčiai – viena tokia
rūšis yra “Karališki”).
Kremui :
400 gr sviesto;
1 litras pieno;
1 stiklinė cukraus;
1 didelės citrinos žievelės (tarkuotos) ir sulčių (kremui);
vanilinio cukraus pakelis.
Atšaldytą  margariną sutarkuoti, įberti žiupsnelį druskos, įmušti kiaušinį,supilti   grietinę.  Miltu  reikia  tiek,  kad  tešla  butu  kaip  minkstas plastilinas.  Tada  tešlą  padalinti  į  9  rutuliukus, kiekviena rutuliuką įvyniot  į  maistinę  plėvelę  ir  padėti kokiom 2 val į šaldytuvą. Plėvelė neleis tešlai apdžiūt ir prisigerti šaldytuvo kvapų.

Kremas.
Stiklinę pieno sumaišyti su 5-6 šaukštais miltų.
Likusį  pieną pradėti kaitinti, kai įkais iki kokiu 50-60 laipsnių, supilti tą  miltinę košytę (be gumuliukų) ir labai gerai maišyti, nesitraukiant nuo puodo,   kad   neprisviltų  ir  kremas  nesušoktų.  Kai  kremas  pakankamai sutirštėja,  nukelti  nuo ugnies  ir  atvėsinti. Atvėsus, supjaustyti į jį sviesto
  400  gr, cukraus stiklinę, vanilini cukrų ir išplakti su mikseriu.
Sutarkuoti citrinos žievelę, išspausti sultis.
Kremą – apdengus plėvele – padėti į šaldytuvą.

Lakštai. Kepimas.
Plonai  iškočioti (reikia daug miltu, kad lengviau persikeltų nuo stalo ant skardos).Iš  karto  iškočiotą  tešlą apipjaustyti norima forma, nes iškepti lakštai  labai  trapūs. Kepti maždaug 160-180 laipsnių temperatūroje apie 7 minutes.  Prieš  kepant  lakštus reikia tankiai subadyti šakute, nes kepanttešla labai burbuliuojasi  

     Tada lakštus pertepam kremu. Galima į kiekvieną sluoksnį pribarstyt pjaustytų  koncervuotų  ananasų arba persikų. Galima dėti  skrudintų riešutų.
Paskutinis 9 lakštas + tešlos  iš nupjaustytų lakštų likučiai   –  juos iškepam, atvėsinam ir smulkiai  sutrupinam.  Jie  skirti  užbaigti  tortą.  Galima , aišku,  puošti grietinėle ir pan.
 Čia jau fantazijos reikalas.

panašūs įrašai

2 Responses to “NAPOLEONAS”

  1. Eos says:

    Mano močiutės prieškariniam recepte tešlai naudojamas tikras sviestas ir 1 šaukįtas grietinės. Vanilė tik kremui. Iš kruopmilčių ne taip gerai išeina.
    Kremui ne pienas, o grietinėlė. Ir jokiu budu nereikia citrinos.
    Citrina (ar šiaip visokie vaisiai) dedama, kad nebūtų taip riebu ir daugiau susivalgytų. O šis tortas skirtas valgyti po mažą gabaliuką ir juo mėgautis.

  2. no comments no comments says:

    Tiesiog as ta recepta biski patobulinau pagal save 🙂 Kremas cia plikytas, su grietinele tai padaryti be sansu deja 🙂 Gal galit parasyt kremo recepta su sviestu ir grietinele?

Leave a Reply

*



visos teisės saugomos © 2006-2011