KAROSAS ARBA LYNAS TROŠKINTAS GRIETINĖLĖJE
|komentarų nėra
mole
1 kg žuvies
250 g grietinėlės
100 g grietinės
2 šaukštai miltų
0,5 citrinos
petražolė su lapeliais
poras
salieras
lauro lapas
truputis kaparių, vandens, druskos
Grietinėlę praskieskite vandeniu, pasūdykite, sudėkite žuvį, daržovių šakneles, lauro lapą ir troškinkite. Žuviai suminkštėjus, į sultinį įberkite truputį miltų, o užvirinę – susmilkintų petražolių lapelių, kaparių ir supilkite grietinę. Išimtą žuvį dėkite į lėkštę. Citriną nulupkite, supjaustykite ir sudėkite į padažą. Juo apipilkite žuvį.
KAIP SUMAŽINT LYNO DUMBLO KVAPĄ IR KITI NAUDINGI PATARIMAI
Svaja
PirmiausiaI lyną reikia gerai nutrinti rupia druska – tai sumažina dumblo kvapą Jokiu būdu lyno neskutam – tik nutrinam kokius 2 kartus rupia druska – ir iš išorės, ir iš vidaus. Prieš dedant troškintis, įpjaunam per nugarą. Tada skanu mesti taip apdorotą žuvį į britvoną morkų ir svogūnų patalan, ant viršaus – džiovintų baravykų, aplink – pjaustytų bulvių, pabarstyti kmynais.Po to įpilam šiek tiek aliejaus, vandens ir troškiname.