VIŠTIENOS RIZOTTO SU ŠAFRANU
|komentarų nėra
Spurga
50 g sviesto
400 g juostelėmis pjaustytų vištos krūtinėlių
smulkintas svogūnas
200 g Arborio ryžių (pas mus yra)
100 g baltojo vyno
pusė arbatinio šaukštelio šafrano
1 l vištienos sultinio
druskos, pipirų
50 g tarkuoto parmezano
Gilioje keptuvėje pusėje sviesto kepiname vištieną su svogūnais, kol gražiai apskrus. Supilame ryžius, išmaišome ir maišydamos kepiname, kol ryžiai taps permatomi. Supilame vyną ir nuolat maišydamos verdame apie minutę. Šafraną išmaišome su 4 šaukštais karšto sultinio, sipilame į keptuvę ir nuolat maišydamos verdame, kol skystis susigers. Palaipsniui supilame likusį sultinį. Verdame apie 20 min., kol visas skystis susigers ir ryžiai suminkštės. Sūdome, gardiname pipirais. Rizotą nukaičiame ir sudedame likusį sviestą. Gerai išmaišome ir suberiame parmezaną, dar kartą permaišome.
Skanaus