Žuvis drebučiuose -paprastai
|2 komentarai
r
Imame 1 kg žuvies (karpio ar menkės). Žuvį nuvalome, supjaustone trijų pirštų pločio gabaliukais ir atidedame.
Galvą (išėmę žiaunas) ir uodegą verdame vandenyje (1,5 l) su svogūnu, morka, 2 lauro lapeliais, 5 pipirais ir trupučiu druskos.
Tuomet sultinį nukošiame, sudedame žuvies gabaliukus ir verdame ant silpnos ugnies, kol suminkštės. Žuvį atšaldome sultinyje, po to išimame, nuimame kaulus. Sudedame į lėkštę, užpilame ataušintu sultiniu. Dažniausiai želatinos net ir nereikia. Tačiau, žinoma, apsidraudžiant sultinį galima pašildyti, įberti 10 g išmirkytos želatinos, pakaitinti iki vos ne virimo, tada sultinį praskaidrinti plaktu kiaušinio baltymu, perkošti, atvėsinti ir užpilti žuvies gabaliukus.


(balsavo 11 , reitingas: 3.55 iš 5)
Sakykite, prasom, kip suprasti “praskaidrinti kiausinio baltymu”,ar supilti kartu su zelatina isplakta kiausinio baltyma?
mano supratimu tai reiškia -užpilti ant karšto sultinio su želatina paviršiaus suplaktą kiaušinio baltymą, palaukti šiek tiek, kol “suvirs” ir tada nugriebti – į baltymą visi neskaidrumai ir sulips.