Žuvis drebučiuose -paprastai
|2 komentarai
r
Imame 1 kg žuvies (karpio ar menkės). Žuvį nuvalome, supjaustone trijų pirštų pločio gabaliukais ir atidedame.
Galvą (išėmę žiaunas) ir uodegą verdame vandenyje (1,5 l) su svogūnu, morka, 2 lauro lapeliais, 5 pipirais ir trupučiu druskos.
Tuomet sultinį nukošiame, sudedame žuvies gabaliukus ir verdame ant silpnos ugnies, kol suminkštės. Žuvį atšaldome sultinyje, po to išimame, nuimame kaulus. Sudedame į lėkštę, užpilame ataušintu sultiniu. Dažniausiai želatinos net ir nereikia. Tačiau, žinoma, apsidraudžiant sultinį galima pašildyti, įberti 10 g išmirkytos želatinos, pakaitinti iki vos ne virimo, tada sultinį praskaidrinti plaktu kiaušinio baltymu, perkošti, atvėsinti ir užpilti žuvies gabaliukus.
Sakykite, prasom, kip suprasti “praskaidrinti kiausinio baltymu”,ar supilti kartu su zelatina isplakta kiausinio baltyma?
mano supratimu tai reiškia -užpilti ant karšto sultinio su želatina paviršiaus suplaktą kiaušinio baltymą, palaukti šiek tiek, kol “suvirs” ir tada nugriebti – į baltymą visi neskaidrumai ir sulips.