Pieniška grucė
|komentarų nėra
Matyt dėl ilgai grojančių švenčių įtakos vis dar nesinori jokių įmantresnių patiekalų. Tad prisiminusi vaikystę, ištrenkiau “senovę” pietums 😆 Kitaip tariant -sušutinau šiandien pietums pieniškąjį “grucės ” variantą.
Tikriausiai visos žinot, bet dėl viso ko paduodu “apyrašą” :
Perlines kruopas pamerkiam brinkti iš vakaro. Paskui verdam ant lėtos ugnies -galima ir mėsos sultinyje, bet jei jo nėra -tiks ir paprasčiausias vanduo. Kai kruopos jau paminkštėjo -druskos, sviesto dėjau ir subėriau vieną burokine tarka sutarkuotą morką ir kelias kubeliais pjaustytas bulvikes. Kai viskas visai suminkštėjo, išvirė -supyliau puslitrį pieno, palaukiau kol šis užvirs, nugraibiau putas.
Pilvui -tikras gėėėris .Bet kalorijų ta yra… 🙄 😆