Marinuotų daržovių asorti

ne kas...būna ir geriau...normaliai.neblogai!puiku! (balsavo 4 , reitingas: 3.00 iš 5)
Loading...

TETA

Žiediniai kopūstai
paprikos įvairių spalvų
morkyčių (ilgų/plonų)
šparaginių pupelų (geltonų ar žalių)

Marinatui:
vandens
acto 9 %
kvp/karčių pipirų žirnelių
keli lauro lapai
keli nageliai česnako
cukraus (truputis)
druskos

Kalafiorus suskirstom į žiedynus, šparaginėms nukerpam žirklėmis abu galus (jei per ilgos- sukarpom į 2 -3 dalis) ir pakaitinam taip, kad perkaistų vidus. Morkytes reikia imti kuo plonesnes, supjaustyti nykščio didumo  gabalėliais ir apvirti, kad būtų minkštokos. Paprikas supjaustom gabalėliais, ar juostelėmis (kaip kam patogiau/gražiau) ir perpilame karštu vandeniu. Sudedame kuo talpiau į iškaitintus stiklainius, užpilame verdančiu marinatu ir užsukame 

Marinatas:
Į vandenį sudedam prieskonius, paverdam, kad pradėtų kvepėti, tik tada įmetam česnaką, kokias 2 min. paverdame su česnaku, tada perkošiam, pasūdom,porą šaukštelių cukraus, acto .Vėl užverdame ir pilame ant daržovių stiklainyje.Stiprumą nustatatome pagal savo skonį .

Receptas išbandytas ir nė kiek ne prasčiau atrodo kaip pirktinis, netgi drįsčiau pasakyti, ir gražesnis, ir skanesnis  🙂 

PASTABA
galima dėti daugiau ir įvairesnių daržovių, ar vienas pakeisti kitomis  Cukraus, druskos ir acto santykis keičiasi pagal kiekvieno skonį, tik ATSIMINKITE, kad šiuos produktus sugers daržovės, reiškia marinatas turi būti aštresnis/stipresnis, nei jums patinka

panašūs įrašai

Leave a Reply

*



visos teisės saugomos © 2006-2011