ĮDARYTAS KARPIS
|komentarų nėra
mama,
Gyvas karpis (pagal skardos dydį),
ryžių,
džiovintų slyvų (ar razinų),
morkų,
svogūnų,
druskos,pipirų,
citrinių “Santa Marija” prieskonių žuviai,
aliejaus,
džiovintų grybų
Žuvį išvalome, pilvą prapjauname iki užpakaliuko skylutės, gerai išplauname. Ištriname druska ir prieskoniais.Pilvą prikemšame įdaro, pagaminto iš aukščiau išvardintų produktų.
ĮDARUI ryžiai išverdami, morkos sutarkuojamos, pakepinamos aliejuje, svogūnai smulkiai supjaustomi, taip pat pakepinami aliejuje.Grybai apverdami, smulkiai supjaustomi, slyvos išmirkomos, supjaustomos.Viskas sumaišoma, pagardinama prieskoniais ir kemšama į pilvą karpiui. Pridedu daug – atrodo kaip išsipūtęs.Užsiūti nereikia, neišbyrės 🙂
Skardą galite iškloti kepimo popieriumi ar folija, įpilti vandens.Karpį guldyti ant šono ir kepti nelabai karštoje orkaitėje.