Baziliko pasta
|komentarų nėra
COPY
Reikia:
šviežio baziliko nemažas pundas- jis yra pagrindas viso produkto;
anakardžio riešutai-tiek, kiek telpa į kavamalės indelį vienam kartui;
kietasis sūris-džiugas ir t.t., (būtinai tarkuotas kuo smulkiau)apie 30-60 gr;alyvuogių aliejus(tinka visokie, išskyrus saulėgrąžų);2-3 šaukštai balto sauso vyno ;2-3 šaukštai(naudojau mažesnį kiekį )vyno acto su peletrūnu Orelia .Pagal skonį -druskos, galima dar ir porą skiltelių česnako.
Su mikserio galvute, skirta daryti piure, sumaliau baziliką, palaipsniui dėdama visus ingredientus(nurodyti kiekiai yra apytikslai, nes dariau “iš akies” ) . Turi išeiti žalios spalvos tepli masė.Jei per tiršta- padauginti aliejaus, jei skysta- dėti daugiau sūrio su riešutais.
Tinka tepti ant skrudintos duonos, su makaronais, ant paprastų sumuštinių, ant balto varškės ir net fermentinio sūrio, nekalbant jau apie fetą.Su pomidorais, agurkais- platus panaudojimo spektras .
Man- labai skanus, pikantiškas priedas.Siūlau išbandyti. SKANAUS