KONSERVUOTI MOLIŪGAI
|1 komentaras
Mėta
Moliūgus reikia supjaustyti nedideliais gabalėliais ir užpilti sirupu:
į 1/2 ltr vandens įberti 250 gr cukraus, galima cinamono, 3-5 gvazdikėlius ir pavirti apie 10 min. Paskui, pridėjus 5-7 šaukštus acto ir uždengus, pavirti dar 2-3 minutes. Palaukti, kol atvės. Atvėsusį sirupą užpilti ant stiklaisniuose sudėtų moliūgo gabalėlių. Siklainius su visu turiniu pasterizuoti. Čia rašo, kad apie valandą, bet man atrodo, kad aš tiek neiškentėdavau ir vistiek gerai gaudavosi. Tikrai labai skanu .
LiepaS
Aš konservuodavau moliūgus panašiai ,tik nenaudodavau acto,o darydavau su svarainiais arba mažomis geltonomis slyvukemis.
Labai reikia skubiai konservuotu moliugu su svarainiais recepto, tik va cia konkreciai neta, Liepa, gal galetum atsiust?
Geriausiai,kad tiesiai man i emaila juratuxa@one.lt