Druskoje keptas karpis
|komentarų nėra
Copy
O va pasigirsiu, kaip kepiau karpį … druskoje. Kažkur skaičiau apie tą būdą(rec. yra ir SKANAUS receptainėje -red.) – itin paprasta, tai ir pabandžiau. PASAKA ❗ .
O dariau taip: gerai žuvį nuploviau, išėmiau tik vidurius, akis ir žiaunas, į pilvo ertmę prikišau gerokai krapų ir viskas. Su visais žvynais ją paguldžiau skardon, prieš tai pabėrusi į ją gerokai druskos, po to aklinai “apklojau” druska ir viršų. Kitaip tariant — visa žuvis buvo apiberta geru puskilogramiu druskos.
Tik iš nežinojimo- šįkart per ilgai kepiau orkaitėje – 40 min. Tikrai pakaktų kokių 20 ir paskui dar reikia karštoje orkaitėje palaikyt~ 10 min. Susiformavo tokia kieta druskos pluta, kuri nusiima drauge su žvynais. Kadangi šįkart per ilgai kepiau- nusiėmė ir oda. BET SKONIS- SUPER : žuvytė savo sultyse iškepė, visas riebalų perteklius susigėrė druskon, o pati mėsytė liko dietiška. Ir jokio sūrumo- ko bijojau. Tiesa, dar pelekus reiktų apkarpyt, nes ima svilti ir dūmų prisirenka
Tarp kitko -turim pas save ir receptą, kaip kiaulienos KUMPĮ tokiu pat būdu iškept:
http://www.skanausvisada.lt/wp/druskoje-keptas-kumpis-27/