Druskoje keptas karpis

ne kas...būna ir geriau...normaliai.neblogai!puiku! (balsavo 4 , reitingas: 5.00 iš 5)
Loading...

Copy

O va pasigirsiu, kaip kepiau karpį … druskoje. Kažkur skaičiau apie tą būdą(rec. yra ir SKANAUS receptainėje -red.) – itin paprasta, tai ir pabandžiau. PASAKA  ❗ .

O dariau taip:  gerai   žuvį nuploviau, išėmiau tik vidurius, akis ir žiaunas, į pilvo ertmę prikišau gerokai krapų ir viskas.   Su visais žvynais ją paguldžiau skardon, prieš tai pabėrusi į ją  gerokai druskos, po to aklinai “apklojau” druska ir viršų. Kitaip tariant — visa žuvis buvo apiberta  geru puskilogramiu  druskos.

Tik iš nežinojimo- šįkart per ilgai kepiau orkaitėje – 40 min. Tikrai pakaktų kokių 20 ir paskui  dar  reikia karštoje orkaitėje palaikyt~  10 min. Susiformavo tokia kieta druskos pluta, kuri nusiima drauge su žvynais. Kadangi šįkart  per ilgai kepiau- nusiėmė ir oda. BET  SKONIS- SUPER  :mrgreen:  : žuvytė savo sultyse iškepė, visas riebalų perteklius susigėrė druskon, o pati mėsytė liko dietiška. Ir jokio sūrumo- ko bijojau. Tiesa,  dar pelekus reiktų apkarpyt, nes ima svilti ir dūmų prisirenka :cool: :roll: :lol:

Tarp kitko -turim pas save ir receptą, kaip  kiaulienos KUMPĮ :!: tokiu pat būdu iškept:
http://www.skanausvisada.lt/wp/druskoje-keptas-kumpis-27/

panašūs įrašai

Leave a Reply

*



visos teisės saugomos © 2006-2011