AFRIKINIS ŠAMAS, KEPTAS FOLIJOJE
|4 komentarai
Kodėl afrikinis ? Kadangi juos juos augina kažkur prie Utenos šildomose patalpose, jie , pasirodo, neturi dumblo skonio ir nėra tokie riebūs, kaip jų lietuviškieji broliai iš ežerų.
Tad užtenka tik išskrosti (skusti juk nereikia), apšlakstyti citrinos sultimis, pabarstyti druska bei pipirais, dar krapų užmesti.
Užlankstytą folijoje, orkaitėje savo sultyse „ kamuojam “ apie pusvalandi . PUIKUS ! 😉
copy
Tikrai gardi žuvis! Galima įsigyti ir jau skrostą, tada net valyti nereikia. Skani ir sveika žuvis. Man asmeniškai skaniausia rūkyta. Aš info radau skanizuvis.weebly.com
Pritariu Arnui. Tikrai skani ir sviezia zuvis Afrikinis samas. Pirksime sventemis vel per afrikinissamas.lt
Išverdame žalios arbatos, ją šiek tiek atvėsiname, bet palakeim šiltą. Tada įdedame pora mėtos lapelių, raudonųjų serbentų kekelių (arba juodųjų serbentų), cukraus arba medaus pagal skonį, įberiame šiek tiek cinamono. Arbatą belieka tik atšaldyti, skanaus ! 🙂
O mes išbandėme Baisogalos žuvų augintą afrikinį šamą – labai nustebino skonis, šviežumas ir tai kad jokio pašalinio kvapo, kadangi esame dideli žuvies mėgėjai tai perkame dabar tik pas juos 🙂