TORTILIJOS

ne kas...būna ir geriau...normaliai.neblogai!puiku! (balsavo 4 , reitingas: 4.00 iš 5)
Loading...

r,

Turiu išmėgintą meksikietiškų tortilijų receptą.
250 g kukurūzų miltų, 50 g kvietinių miltų, 600 g vandens, 3 valg. šaukštai saulėgražų aliejaus, 0,5 arb. šaukštelio maltų kalendrų (kas nemėgstate, galite nedėti), ant peilio galo druskos.Viską sumaišote ir uždengę brinkinate 2 val. Paskui įkaitinate keptuvę, įpilate šiek tiek aliejaus, pilate šaukštą tešlos (keptuvę laikote kiek įstrižai, kad tešla pasiskleistų), didesnėje keptuvėje kepate keletą tortilijų. Kepama ant stiprkos ugnies, kol pavišius sukitėja tiek, kad lengvai atsiskiria nuo keptuvės dugno. Apverčiate ir apkepate iki šviesaus rudumo. Valgomos karštos, aplietos sviestu ar pabarstytos tarkuotu sūriu bei smulkintomis žolelėmis.
grilis


KVIETINĖS TORTILIJOS

KVIETINĖS TORTILIJOS
12 tortilijų 15 cm skersmens:
2 stiklinės nesijotų miltų, 1 arb. šaukštelis druskos, 50 g kubeliais supjaustytų lašinių, 1-1,5 stiklinės vandens.
Suberti į didelį dubenį miltus ir druską. Trinti lašinius su miltais tol, kol masė pasidarys panaši į duonos trupinius. Po truputį pilti į mišinį karštą vandenį – kol gausis minkšta plastiška tešla. Išminkyti tešlą ir uždengti karštu vandeniu sudrėkinta (nugręžta) servetėle.
Padalinti tešlą į 12 dalių. Iš kiekvienos dalies suformuoti rutuliuką, palikti juos 15-20 minučių, po to suploti. Pabarstyti lentelę miltais, ant jos miltuotu kočėlu iškočioti tešlos blynelius taip plonai, kad  net persišviestų lenta, stengtis išlaikyti skritulio formą. Paruoštas tortilijas sudėti į lėkštę, pabarstant miltais, kad nesuliptų. Stipriai įkaitinti sausą keptuvę (špižinę arba padengtą teflonu), po to sumažinti ugnį ir atsargiai dėti tortilijas.

Kepti 30 sekundžių, kol paviršiuje pradės kilti pūslės, tada apversti ir kepti dar 10 sekundžių. Tortiljos atrodys blyškios ir neiškepusios, tačiau ilgiau jas kepant jos darosi sausos ir trapios. Iškeptas tortiljas dėti ant servetėlės, visas irgi uždengti servetėle.
Kai tortilijos atauš, perdėti jas – į tarpus įklojant sviestuoto popieriaus lapus, kad nesuliptų- viską sukišti į sandarų plastikinį maišelį ir laikyti šaldytuve. Taip paruoštos tortilijos išsilaiko 2-3 dienas.

panašūs įrašai

Leave a Reply

*



visos teisės saugomos © 2006-2011