MORG POLO -vištų kulšelės ryžių patale
|komentarų nėra
Spurga(iš arabų virtuvės)
4 vištų kulšelės
200 g ryžių
svogūnas
100 g džiovintų abrikosų
Valg. šaukštas razinų
Valg. šaukštas cinamono
Sviesto
Alyvų aliejaus
Druskos, pipirų
Trijuose šaukštuose aliejaus lengvai pakepiname smulkintą svogūną, sudedame kulšeles, įberiame druskos, pipirų ir apkepiname. Suberiame stambiai pjaustytus abrikosus, razinas ir cinamoną. Užpilame karštu vaneniu, uždengiame ir troškiname ant mažos ugnies apie pusvalandį. Išverdame ryžius, kol bus dar kietoki – al dente , nuvarviname ir sudedame į sviestu išteptą kepimo indą. Ant viršaus sukrauname kulšeles su vaisių padažu. Uždengiame folija ir 20 min. kepame orkaitėje 150 C.
Skanaus!