Orkaitėje keptos vištienos krūtinėlės “kišenėlės”su įdaru(ATNAUJINTA)
|komentarų nėra
Markeris
Taigi paėmiau 4 vištienos file puseles. Jas įpjoviau ( kišenes padariau). Uždengiau maistine plėvele ir pamušiau šiek tiek. iš išorės druska ir pipirais apibarsčiau.
Tada iš šaldiklio ištraukiau maišelį šaldytų grybų, juos su svogūnais apkepinau svieste. Kai ugnį išjungiau – sumečiau į grybus gerą saują tarkuoto sūrio (paprasto geltono, maišyto su Džiugo likučiais).
Prikimšau šituo gėriu vištos kišenėles. Susegiau dantų krapštukais. Apkepinau sviesto/aliejaus mišinyje po maždug 10 min kiekvieną pusę.
Tuomet RIEBIAI aptepiau iš abiejų pusių bazilikų pesto (mama nusipirko sau pabandymui ir jai netiko, o man net labai ). Sudėjau viską į foliją (kiekvięną krūtinėlę atskirai) ir dar apie 20-25 min. kepiau orkaitėje, 200 laipsnių karštyje (po valgomą šaukštą vandens į kiekvieną krūtinėlę įpyliau, kad neprisviltų).
Garnyrui –keptuvėje, svieste keptos bulvės , griežinėliais po maždaug 1 cm storio (sumeti bulves, sviestą, uždengi, padarai nedidelę ugnį ir pamiršti 5-7 minutėms. Apverti, vėl pamiršti, ir taip maždaug 20 min. Tuomet atidengi ir leidi bulvytėms apskrusti).
Salotoms – žalią agurką supjausčiau labai plonai.Padariau padažą – pusė didelio indelio jogurto, didelis šaukštas majonezo, džiovintų žolių mišinys (bazilikai, raudonėliai, čiobreliai ir pan.), šiek tiek druskos, pipirų ir gera pusė arbatinio šaukštelio cukraus. Agurkai padaže plaukiojo, bet asmeniškai man nuo to tik skaniau buvo….
Kitą kartą pabandysiu į vidų įdėti džiovintų pomidorų su sūriu, arba į špinato lapą įvynioto ožkos sūrio
miglė
mano versija: suktinukai su voveraičių įdaru.
Bazė ir principas – kaip Markerio recepte. Imam krūtinėlės file , kiekvienoj padarom įpjovas/kišenėles. Paskui pamušam šiek tiek, ištepliojam/įtrinam druska/pipirais,žolelėmis(pati naudojau krapus ir šiek tiek gelsvės).
Voveraites(dabar jau naudojam apvirtas/šaldytas) smulkiai sušinkuojam, pakepinam svieste kartu su svogūnėkais. Kišam šį įdarą į krūtinėlių kišenėles, užsandarinam dantų krapštukais ir pan.
Ant viršaus apvyniojam ŠALTO rūkymo šoninės plonytėm skiltelėm, jas irgi persmeigiam krapštukais/mediniais iešmeliais.
Apkepinam iš visų pusių ir kišam orkaitėn -ant skardos dugno papilam kiek vandens, viršų patepliojam riebia grietine. Kepinam orkaitėje ne daugiau pusvalandžio -kol gražiai apskrus.
Apsiryjimas!!! Niekad negalvojau, kad ta rūkiena vištai šitokio cinkelio gali paduot