Grybų sriuba
|1 komentaras
ViKi
Kai tik rasiu kokią ūmėdėlę ar kitokį kokį valgomą grybą, tai virsiu sriubą, tokią kaip virdavo mano a.a. mama.
Ji gaminama labai paprastai 🙂 Pirmiausia apverdam grybukus. Paskui juos dedam į kitą puodą su kartu su suspjaustytomis bulvėmis, užpilam vandenuku, pridedam prieskonių (svogūno, pipirų, krapų) ir verdam. Baigiant virti bulvėms ,, užbalinam’’ pienu ir grietine. Įmetam gabalėlį sviesto.
Labai primityvu, bet man labai skanu. Gal kad vaikyste ,,kvepia’’ 🙂 Mano vaikai jau suaugę , bet ir jie vis prašo tik tokios grybų sriubos išvirti.
Aš irgi sriubą lygiai taip pat verdu, tik dar įdedu pjaustytą morką kartu su bulvėmis