Prieteliaus šašlykas ir kitos šašlykų versijos

ne kas...būna ir geriau...normaliai.neblogai!puiku! (balsavo 5 , reitingas: 4.40 iš 5)
Loading...

miglės šašlykai

prietelius

Sprandinę su prieskoniais (raudonėlis, bazilikas, saldi paprika, mairūnas, juodi pirpirai), aliejus alyvuogių, daug svogūnų. Svogūnus sumalam kombainu, tada išmaišom su visais prieskoniais .Mesą   šiuo mišiniu maigom daug laiko   -kaip mylimos moters užpakaliuką :)  ir paliekam porai valandų pastovėti. Tada įpilam sojų arba vorčesterio padažo (čia nuo nuotaikos priklauso) ir balzamino acto (nerealus dalykas). Ir paliekam parai. Prieš kepant   įdedam druskos ir -ant žarijų.Kepant pašlakstom, jei norim rūgštumo, actu su vandeniu. Praeitą savaite taip net kumpį dariau ir draugai liepė restoraną atidarineti :)

 

Markeris
visą vasarą dariau šašlykus pagal tokį receptą (man labai patiko, nes mesytė labai minkšta gaudavosi) 😛

1 litras alaus, maždaug 5 smulkiai tarkuoti svogūnai (aš per bulvių trintuvę perleidžiu), įvairūs prieskoniai.Druską įmetam prieš pat kepimą. Taigi mesytes išmaišau su prieskoniais (kokių kada turiu, bet iš tikrųjų labai patiko Saldvos gatavas mišinukas – ten ir kmynų yra ir kalendros žirniukų, ir pan.). Taigi tada įdedu trintus svogūnus, dar kartą išmaišau ir sumaigau, ir ant viršaus -alaus užpilu. Priklausomai nuo mesos kiekio – turi būti labai šlapia. Stengiuosi palikti per naktį , arba bent 4 valandom. Ir kepam 🙂 tai va, papasakojau 🙂

miglė

marinavimo BAZINIS receptas

VIŠTIENOS ŠAŠLYKAMS

Vištienos (tinka ne tik krūtinėlių, bet ir šlaunelių mėsa)
1 citrina(gaila, LAIMO , t. y. žaliosios, neturėjau, bet ir geltonoji gerai, -galima abiejų rūšių citrinas perpus),
1/3 mažučio buteliuko Vorčesterio/Vūsterio padažo,
vištienos prieskonių(idealu -Santa Marijos su cinamonu, bet tiks ir kitas, aštrumų mėgėjams, pvz. -meksikietiški vištienos prieskoniai,
Česnako -bent 3 nemenkos skiltelės,
GRŪSTŲ pipirų/+raudonų paprikų(arba čiliukų – aštrumų mėgėjams, bazilikas -šviežias -truputukas,
krapai -sukapota žaluma (gera sauja),
gelvės -irgi truputukas(jei nėra -apsieiti galima)

Gerą pusdienį, vis pamakaluodama mėsytes, -ištrintas prieskoniais bei žolelėmis, palaistytas vorčesteriu ir citrina,laikau ne šaldytuve .Tik jei gaminam kitądien -šaldytuvan dedam.DRUSKOS PILAM PRIEŠ PAT KEPIMĄ.

KIAULIENOS/AVIENOS šašlykams:

vorčesteris/citrina analogišku santykiu, bet prieskonius įsidievinau Saldvos “Medžiotojų prieskonių mišinys”: ten yra ir kadagio uogų, ir šiaip …) + vietoj česnako-svogūnėkai, 4-5 GALVUKĖS(nors ir su česnaku skanu…)
+ gelsvė(TARP KITKO -NATŪRALUS AFRODIZIAKAS 😛 )
+ MĖTA šviežia, dabar net PC rasit -BŪTINAI
ir, aišku, šiemet mano įsidievintų BAZILIKŲ bent pusė saujikės ir DAUG KRAPŲ.

SŪDOM  irgi prieš pat kepimą.

Tarp kitko – marinuodama supjaustau gabalais ir citrinos ”nušepečiuotas”  :P  skūrukes ir taipogi į mėsos/žolukių makalūzę prikaišioju -sustiprina savotiškai  mėsyčių  ir skonį, ir kvapą . 
LAISTAU NE  ALUMI, O NUO MĖSUKIŲ LIKUSIOMIS SULTIMIS.

 

Meska

5 kg.kiaulienos sprando
1 pok .šašlyko prieskonių
1 pok baziliko (intensyviai maišyti)
1 kg.svogūnų (sumalti ir dėti į mėsą)
1 valg.šaukštas cukraus -nepamirštam maišyti
gazuotas mineralinis vanduo,
alyvuogių aliejus
obuolių actas.
Kai mėsa pradeda veltis, pilti mineralinio vandens ir toliau maišyti.Supilama nuo 1-2 stiklinių vandens.Po to pilti 100gr. alyvuogių aliejaus ir toliau viską maišyti,po to – 100 gr obuolių acto ir vėl be paliovos maišom.Kepti po trijų parų, nors galima ir po dviejų valandų.SVARBIAUSIA – gerai išmaišyti. 🙂
APIE SVOGŪNUS PRIE ŠAŠLYKO,

Rugile,

Aš visuomet svogūnus prie šašlykų marinuoju taip: Supjaustau norimą kiekį svogūnų pusžiedžiais, nuplikau verdančiu vandeniu – kad dingtų aitrumas, po to- šaukštelis cukraus, druskos, ir dar supjaustau pusę citrinos griežinėliais (jei daugiau svogūnų, tai galima ir visą). Viska išgniaužau pirštais. Užbarstau petražolių. Gaunasi naturalūs, saldžiarūgščiai  tokie svogūnėliai !!!

Daja,

Svogūnėlius(svogūnus)prie šašliaus ar silkutės gaminu šitaip :puslitrinis stiklainėlis,žiedais  pjaustyti svogūnai,šaukštelis cukraus,citrinos sulčių ar rūgštelės šlakelis,pipiriukai,prieskoninės  žolelės (jei norit) -pagal skonį.Stiklainėlin dedam pjaustytus svogūnus su priedais,užsukam dangtelį ir kratom,kol svogūniukai suminkštės.

Teta
REIKIA :

Svogūnų ( 5 didokos galvos )
” Balzamico ” baltų vynuogių acto 4 %
-kiekis šaukštais pagal skonį
Bazilikų kuokštelio
Citrinų ( 2 didelės )
Alyv. aliejaus 2 valg. š.
Cukraus 1 v. šaukštas
Druskos

Svogūnus supjaustyti pusžiedžiais arba pusę dar per pusę , kuo ploniau sudėti į rėtį , kurį įstatyti į dubenį , perpilti supjaustytus svogūnus verdančiu vandeniu, truputį palaikyti tame dubenyje , paskui perpilti šaltu vandeniu. Nuo karšto vandens svogūnai netenka savo aitrumo, o perpilus šaltu vandeniu – tampa stangrūs.

Smulkiai supjaustyti vieną citriną riekutėmis, kurias perpjauti į keturias dalis. Riekelės turi būti labai plonos. Susmulkinti baziliką, supilti likusius produktus , išspausti antros citrinos sultis , išmaišyti, sudėti į stiklainį, palaikyti. Po kelių val. – jau paruošta valgimui :lol:

panašūs įrašai

Leave a Reply

*



visos teisės saugomos © 2006-2011