Ir vėl – konservuoti bei rauginti agurkėliai
|1 komentaras
ziurke
Praeitą savaitę agurkus konservavau pagal šį receptą:
senas chrienas, 2005 10 06 22:41
Ir dar, betvarkydamas radau agurkų žiemai(šiais metais jau gal ir vėlu)receptą. Tikrai labai geras skonis. Ką vaišinu, niekas nesupranta, kaip čia padaryta. Tarp jūsų pasiūlymų niekad panašaus nemačiau. Tik jokiu būdu nekeiskit sudėties.
Taigi, 5 kg agurku, pjaustytų ripkutėmis, smulkintų petražolių nemaža sauja. Dėti į puodą ir užpilti: 1 stikline acto, 1 stikline aliejaus, 1 stikline cukraus, 5 šaukšteliais druskos,1 šaukšteliu pipiru. Gerai išmaišyti ,uždengti ir palikti stovėti 12 val.(!)kartais permaišant. Jokių svogūnų, krapų ar dar kokios velniavos. Koks t.b. puodas, pačios žinot. Po 12 val. agurkus sudėti kuo talpiau į puslitriukus, užpilti susidariusiu skysčiu(jo pakaks). Statyti į didesnį puodą, kuriame ant dugno patiestas skuduras(ne grindu:)) Sustačius stiklainiukus, užpilti šaltu vandeniu, kad apsemtų truputį daugiau, nei puse stiklainiukų, pridengti dangteliais. Užvirus vandeniui(puode), ištraukti ir užsukti. Laikosi 2 metus(pas mane).
…Taigi paragavom, labai patiko mano šeimynai, šiandien gaminsiu kitą partiją 🙂
eSeN
Mėgiamiausi mano rauginti agurkėliai:
3 litrai vandens
3 šaukštai druskos
prieskoniai – pagal kiekvienos šeimininkės pomėgius
– užpilam agurkėlius (jų tiek, kad pilnai apsemtų) ir laikom tris dienas, po to nuplauname. Tada vėl imame 3l vandens ir 3 šaukštus druskos, prieskonių ir užvirinus užpilame ant agurkų. Palaikome 10 min., nupilame, tada vėl užviriname ta patį skystį ir vėl užpilame ant agurkų, kurie jau sudėti į stiklainius (aš galiukų nenupjaustau !) – Tada sandariai uždarome stiklainius, apverčiame juos ir 2 paras laikome …pakišę po “kaldra” :P.
Skonis – FANTASTIŠKAS
zuvele (past/copy)
Rauginti agurkai žiemai, kai nėra vėsių patalpų
Receptą atsiuntė: Birutė
Jums reikės:
juodųjų serbentų lapų,
vyšnios lapų,
jaunų krieno lapelių (geriau krieno gabaliukai),
krapų galvučių (geriau labiau prinokusių)
1 kartusis pipiras,
2-3 galvutės česnako.
Vienam litrui vandens imame 2 nubrauktus šaukštus druskos.
Agurkus rauginti emaliuotame kibire 3 dienas su visais paminėtais prieskoniais, išskyrus kartujį pipirą. Po to parūgusius agurkus sudėti į stiklainius, įdėti naujai česnako (kuo daugiau, tuo skaniau) ir kartujį pipirą. Marinatą, kuriame rūgo agurkai nusunkti (jame panaudotus prieskonius išmesti), šį marinatą užvirinti ir užpilti agurkus. Stiklainius sandariai uždaryti.
Šių agurkų skonis žiemą, kaip kaime ištrauktų iš bačkos, o patogumas, kad stiklainius galima laikyti ir šiltoje patalpoje
Kadangi mėgstu vis kažką naujo išbandyti, receptukai į naudą. Raugintų agurkų žiemai receptas, kai nėra vėsių patalpų labai geras. Agurkai jau suvalgyti. :))