Įvairūs maltinukai
|komentarų nėra
Markeris
Kepiau paprasčiausius kotletus, ir apsižiūrejau, kad turiu lydyto sūrelio (Lankų, tepamas), kurio galiojimo terminas jau buvo prie pabaigos. Taigi surizikavau ir įtrenkiau visus 200 gramų į faršą.
Visa kita – kaip visada: kiaušinis, svogūnas, prieskoniai, šiek tiek miltų (man skaniau, nei su batonu). Ir, zinokit, kaip man – patiko !!! 😆 . Sakau, kitąkart ir į vištienos farša įmesiu -dar ir su kokiais pievagrybiais 😉
Migle
Kepiau tokius paprastus maltinukus -su džiovintų slyvų įdaru.Faršas- kaip paprastai -mirkytas batonas, kiaušinis, česnakai, avokado prieskoniai vištienai, dar truputukas druskos, pipirų ir kadagio uogų maltų.Aišku- bazilikučiai, krapai.
Sulipdytus maltinukus dėjau skardon,kurią ištepliojau aliejumi ir šlakelį vandens įpyliau. Paskui sugalvojau, kad reikia tuos maltinukus sezamo sėklom apiberti .Sukišau orkaitėn ir tik po kurio laiko sugalvojau, kad nekenks ir vorčesteriu palaistyt 🙄 .O dar po kokių 20 min. kažkodėl susišvietė, kad gal reikia ir kiaušiniu plaktu paviršių aptepliot
Rezultatas buvo geEEEras 😆 -tokie skanučiai/minkštučiai, su gražia traškia plutele 😉
Spurga
Šiokį tokį mini atradimą 😆 padariau . Visos gi žinot tuos vištienos kepsnelius/blynelius, -su majonezu, kiaušiniu, krakmolu, česnaku.Taigi – neradus parduotuvėje krūtinėlių (nuo šlaunelių mėsytę gramdyt tingėjau ), nusipirkau tokios šaldytos, dešros pavidalo, maltos vištienos mėsos. Žodžiu, a la šaldytas vištienos faršas. Jis man labai tiko: atšildžius paaiškėjo, kad postambiai sumaltas – ne kokia košė. Taigi puikiai tiko blynams-tokie iškilūs, purūs gavosi. O jau “bedantėliams” (kaip mano močiutė) – pasaka. O dar ir kaina nesikandžioja (turint minty, kad jokių kaulų maltų tame farše nėra ) 😛