Įdarytas šventinis karpis

ne kas...būna ir geriau...normaliai.neblogai!puiku! (balsavo 4 , reitingas: 4.50 iš 5)
Loading...

Markeris

Imam karpį – paprastai perkam nedidelį, porą – trejetą paprastos kitokios žuvytės filė. Išdarinėjam karpį, nuimam odą, išimam visą stuburą su kauliukais, galvos nepaliekam, kauliukų neišmetam.
Karpio mėsą kartu su papildoma filė  ir svogūnu sumalam mėsmale,  bulvine tarka sutarkuojam nemažą morką , stiklineje grietinėlės išmirkom  maždaug 4 riekes batono, aišku ,viską permalam  mėsmale. iš visko sumaišom faršą, įmušam vieną kiaušinį + druska, pipiriukai + mes VISADA dedam vegetos 😆 .

Įdedame faršą  į odą, padarom žuvies, tik be galvos, formą, suvyniojam į perpjautą kepimo maišą, dar paprastai aprišam  gaminį  storu siūlu.

Sumetam į didelį puodą  karpio kauliukus, lauro lapų, kvapių ir karčių pipirų, žuvies sultinio kubelį ir paruoštą karpį. Verdam apie valandą. Po to atsargiai išimam  žuvį ir perkeliam  į didelę pagilintą lėkštę. Sultinyje, kuriame  jis virė, ištirpinam želatinos, ir užpilam į lėkštę. Kai yra ūpas,  toje lekštėje, į dar nesustingusį  sultinį,  patalpinam kokių žirnelių, petražolių, morkų papuošimui. 

panašūs įrašai

Leave a Reply

*



visos teisės saugomos © 2006-2011