Raugintų kopūstų salotos
|komentarų nėra
Miglė
1.Kopūstus labai trumpam pakišau po ŠALTU vandeniu,stipriai nusunkiau .Tada pabarsčiau kaupinu šaukšteliu cukraus, įtrenkiau smulkiai sušinkuotą svogūną, šviežių krapų kapotų.Viską gerai permaišiau ir ant viršaus užpyliau…pakaitinto aliejaus.Labai tiko ir su parūkytomis kiaulienos dešrelėmis ir su tais pačiais šašlais ; )
2.Kopūstų po vandeniu nekišam, tik labai stipiai nusunkiam.Po to, kaip ir anksčiau aprašyta -svogūnėkai,krapiukai, cukrus..Dar skirtumas toks,kad sušinkuojam smulkiai paprikos bent kokį ketvirtį (nekenks ir daugiau ;)) ir įmetam jas įkaitintan aliejun labai trumpam -gal net mažiau, nei pusei minutės.Paskui viską kartu užpilam ant kopūstų.
Momoshka
Emaliuotą dubenėlį statom ant viryklės, pilam aliejaus, kaitinam, įmetam smulkiai pjaustyto svogūno,Kai pakepa, tada dedu raugintus kopūstus pasmulkintus ir, maišydama, šiek tiek drauge pakaitinu. Tada įverčiu virtų tarkuotų burokėlių ir dar mažumą pakaitinu – labai skanu, ir Kūčioms tokį patiekalą gaminu.