Kalakuto krūtinėlė pagal Elžbietą
|komentarų nėra
Čia Elžbietos receptas iš zaidziamevirtuve.blogspot.com. Pagaminau, visiems labai patiko.
Kalakuto krūtinėlę per naktį (jei didesnė, nei 1 kg – galima ir ir visą parą) palaikom sūdytame (kad gerai druska jaustųsi) vandenyje. Tuomet nusausinam ir ištrinam tokiu mišiniu: daug tarkuoto česnako, daug raudonų paprikų miltelių , alyvų aliejaus tiek, kad košelė išėitų. Šiuo mišiniu aptepam krūtinėlę ir įdedam į orkaitę, įkaitintą minimaliu režimu . Pridengiam folija. Visa esmė (dariau tą iš vakaro), kad 40 min. kepi ir pernakt – neatidarant orkaitės – palieki. O iš ryto ji būna “pribrendusi” ir tokia skani – ir ant šaltam užkandžui papjaustyt, ir ant baltos duonos – su salotų lapais ir/ar majonezu . Likutį susmulkinau, suvyniojau į tortilijų blynus – su sūriu ir adžika. Esu tiek susižavėjusi šiuo receptu, kad ir vėl mėsytę užmerkiau 😉
Originalus receptas – zaidziamevirtuve.blogspot.com