Kalakuto krūtinėlė pagal Elžbietą

ne kas...būna ir geriau...normaliai.neblogai!puiku! (balsavo 3 , reitingas: 3.67 iš 5)
Loading...

Čia Elžbietos receptas iš zaidziamevirtuve.blogspot.com. Pagaminau, visiems labai patiko.

Kalakuto krūtinėlę per naktį (jei didesnė, nei   1 kg  –  galima ir  ir visą parą) palaikom sūdytame (kad gerai druska jaustųsi) vandenyje. Tuomet nusausinam ir ištrinam  tokiu mišiniu:  daug  tarkuoto česnako,  daug raudonų paprikų miltelių , alyvų aliejaus tiek, kad košelė išėitų. Šiuo mišiniu aptepam  krūtinėlę ir įdedam  į orkaitę, įkaitintą minimaliu  režimu . Pridengiam  folija. Visa esmė (dariau tą iš vakaro), kad 40 min. kepi ir pernakt  – neatidarant orkaitės  – palieki. O  iš ryto ji būna “pribrendusi” ir tokia skani – ir ant  šaltam užkandžui papjaustyt,  ir ant baltos duonos  – su salotų lapais ir/ar  majonezu . Likutį   susmulkinau, suvyniojau į tortilijų blynus  – su sūriu ir adžika. Esu tiek susižavėjusi šiuo receptu, kad ir vėl mėsytę užmerkiau 😉

Originalus receptas  – zaidziamevirtuve.blogspot.com

panašūs įrašai

Leave a Reply

*



visos teisės saugomos © 2006-2011