Kepta varškė su kepintomis daržovėmis iš Oliverio šou
|komentarų nėra
bzikas
Štai vienas nesudėtingas Oliverio receptas:
Jis paėmė 2 litrus pieno, užvirino, įpylė 1 stiklinę baltojo vyno acto, pamaišė, kai sutraukė – nukėlė nuo ugnies, varškę išvertė į sietelį ir paliko 40 min. nusausėti.
Paskui keptuvę patepė aliejum, įkaitino, pabarstė rupia druska, uždėjo tą varškę (vizualiai atrodė kaip storas blynas), pabarstė druska, juodaisiais pipirais. Kai apačia apkepė – apvertė, pripjaustė čili pipiriuko, dar kažkokių prieskoninių žolelių -tarsi kalendros. Ir viskas.
Paskui patiekė su apkeptomis daržovėmis, užpiltomis kario padažu. Jis kepė neprisvylančioje keptuvėje. Jei būtų kitokia, manau, reikėtų daugiau aliejaus.