LAŠIŠOS “TORTAS”
|komentarų nėra
Norėjau gaminti žiedo formos. Iš to nieko neišėjo -faršas per minkštas, nelaikė formos.Tada aš jį “įkalinau” apvalioje formoje, kur su nuimamais kraštais -pyragams kepti.Pasiteisino .
Taigi, totoriško lašišos faršo(t.y. kapotos, o ne maltos lašišos mėsos) pas mane buvo likę 750 g ( dalį žuvienei panaudojau). Maždaug trečdalį batono išmirkiau karštame piene, labai gerai išsukau plaktuvu – iki beveik vientisos tyrės, nenusunkusi. Gal dėl to masė gavosi skystoka , bet nesigailiu ❗ Pakepinau 2 svogūnėkus aliejuje. Išplakiau iki standžių putų 2 kiaušinių baltymus. Viską išmakalavau (baltymus -pabaigoje, atsargiai )Pridėjau druskos/pipirų/krapų (daug). Supyliau į apvalią formą su nuimamais kraštais.
Į vidų,t.y. supylusi pusę faršo masės, pridėliojau 4 virtų kiaušinių puseles, po to -vėl faršas.Bet kitąkart taip nedarysiu – užtenka juos smulkiai sukapoti ir su faršu sumaišyti, arba išvis tuos kiaušinius tik baltam padažui panaudoti, o per šio torto vidurį dėti su svogūnais pakepintų grybų,virtos morkos su žaliais žirneliais “pertepimui” irgi idealiai tiktų. Viršų aptepliojam plaktu kiaušinio tryniu.
Orkaitę buvau įkaitinusi iki 250 laipsnių.Bet kai įkišau “tortą”, iškart sumažinau iki 200. Kepiau 25 min.
Išėmusi iš orkaitės, šiek tiek apšlaksčiau citrina ir apdėliojau alyvuogėmis. Paskui pjausčiau porcijiniais gabalais -kaip tortuką ir kiekvieną porciją prieš patiekdama atskirai apliejau baltu padažu( http://www.skanausvisada.lt/wp/virtas-karpis-ar-lasisa-baltam-padaze-9 2/) . Šiaip jau puošti (po to, kai apliejam padažu) galima įvairiai -pvz., virtų morkų rožytėmis, konservuotais žaliais žirneliais, alyvuogių ,citrinos griežinėliais, žalumynais ir t.t. – svarbu, kad būtų gražus vaizdas , o “puošybos elementai” tiktų su lašiša valgyti 😉
Labai švelnus , gražiai atrodo. Skanus ir šaltas.Gaila tik, kad per greit suvalgomas 🙄 😛