Kmynų/kadagio uogų mišinukas kiaulienos kepsniams
|komentarų nėra
Kaipo prigimtinė mėsėdė 😆 , nuolat eksperimentuoju su įvairiais prieskoniais. Kiaulienos kepsniams “išradau” tokį labai paprastą ir skanų mišinuką iš tradicinių mūsuos prieskonių, kuriuos sumalu …”prieštvanine” kavamale.
REIKIA: –kmynų (beveik artipilnis kavamalės indukas), 6-7 kadagio uogos (nebūtina pirkt PC, gerokai praktiškiau -rudeniop, kai grybų metas, miške uogyčių nuo kadagių prisiskint ir išdživinti -kad ir orkaitėje), žiupsnelis juogųjų pipirų, 5-6 kvapnieji pipirai.
Visa tai permalam kavamale ir tepam ant kepsnelių. Po to -jei yra -tikrai nekenks bazilikai ar salierai(bet galima apsieiti), būtinai – druskos, česnako. Marinavimui paprastai naudoju Vorčesterio padažą.
Pernakt pamarinuojam ir kepam -ar orkaitėje, ar aliejuje ant keptuvės -čia jau nesvarbu.Bet tikrai laaabai skanu !