Moliūgo fondiu
|komentarų nėra
Sudėtis: moliūgas: nedidelis, 1 vnt. (iki 5 kg)
sviestas, grietinėlė Ementalio sūris, česnakas,sausas baltas vynas, muškatas
Gaminimas:
Nupjauname apatinę moliūgo dalį taip, kad jis stabiliai stovėtų ant lygaus paviršiaus. Nupjauname kepurėlę ir su dideliu šaukštu atidžiai, kad neliktų sėklų, išskaptuojame vidų. Vidines sieneles gausiai patepame kambario temperatūros sviestu, užvožiame “dangtį” ir 30-40 minučių pašauname į iki 180 laipsnių įkaitintą orkaitę.
Kol kepa moliūgas, pasiruošiame fondiu masę – 200 ml neriebios grietinėlės, 400g tarkuoto Ementalio sūrio, kelias smulkintas skilteles česnako, 100 ml balto sauso vyno ir po žiupsnelį malto muskato bei jūros druskos, gerai išmaišome puode ir šią masę pašildome, bet jokiu būdu neužverdame.
Į apkepusį moliūgą supilame masę, dedame ant maisto šildytuvo (kas kokį naudoja) ir mirkom pasirinktinai – duoną, daržoves, traškučius…
Pats skanumynas lieka pabaigai – moliūgo sieneles kabiname šakute ir mėgaujamės moliūgo minkštimu, prisigėrusiu puikaus kvapo ir skonio ingredientų. Skanaus!
Atsiuntė: Renata Snioliene
šaltinis -receptai.lrytas.lt