Lino Adomaičio pomidorų sriuba
|komentarų nėra
Momoshka
iš žurnalo Nuo -iki, 2007 m. Nr. 11
5 dideli pomidorai
100 g ryžių
2 svogūnai
6-7 česnako skiltelės
nedidelė cukinija
100 gr sviesto
3 morkos
gabalėlis imbiero šaknies
petražolės, druska, bazilikas, pipirai,
Į verdantį vandenį suberti ryžius, morkas supjaustyti arba sutarkuoti, sudėti į puodą,
po to sudėti smulkiai supjaustytą svogūną ir stambiais kubeliais supjaustytą cukiniją.
Pomidorus nuplikyti, nulupti, supjaustyti ketvirčiais ir sudėti į puodą, imbierą susmulkinti
ir sudėti ten pat. Virti pusę valandos, kai išvirs, įdėti gabalėlį sviesto, įdėti 6-7 išspaustas česnako skilteles,
išjungti ugnį, uždengti dangtį ir truputį palaikyti.
Linas Adomaitis sakė, kad dažniausiai improvizuoja, ir šį kartą į sriubą dėjo cukiniją, nes neturėjo baklažano.