MARINATAS SILKEI IR ŽUVIAI
|3 komentarai
teta,
Tinka ir silkei(silpnesnis), ir keptai žuviai(stipresnis)
Kad jums patiktu šis marinatas(kiekvieno skonis ir skrandzio rūgstingumas skirtingas) kiekius nurodau “maždaug” J.į verdantį H20 , apie 1/2 l. – įmetam po 4 gvazdikėlius, 4 kvapnius, 4 karčius pipirus, 4 lauro lapus.Verdame iki pasklis po virtuvę šių prieskonių aromatas.Per tą laiką stambiai sutarkuojame 1-2 morkas, žiedais supjaustome 2-3 svogūnus.
Kai vanduo su prieskoniais taps žalsvai/rudos spalvos,- išjungiame ugnį, nukošiame per sietelį.Tuomet vėl užvirinti marinatą, sumetam morkas, pavirinam , paskui sumetam svogūnus, sumažinam kaitrą ir pilam šaukštelį druskos+cukraus ir valg. šaukštą acto.Štai čia jau ir prasideda… “būrimas”J:
RAGAUKITE ir … pilkite papildomai jei atrodo, kad trūksta -pagal INDIVIDUALŲ SKONĮ –ar saldumo,ar sūrumo,ar rūgštumo.
Marinatą, suprantama, ATŠALDOM.Silkę sluoksniuoti į stiklainį su marinatu, morkomis ir svogūnais, tik ( gink dieve )NEPERVIRKITE svogūnų – jie turi būti tik permatomi,tačiau nesužliugę/per minkšti).Šaldytuve galima laikyti nors ir menesį.
Pakepintai žuviai į marinatą dėkite DAUGIAU acto, nei jums atrodys pagal skonį.Toliau – viskas kaip su silke.Tiesa, ant KEPTOS žuvies galima pilti ir KARŠTA marinatą, o atšalus – dėti į šaldytuvą.
Beje -šis marinatas i d e a l i a i tinka s t i n t a i.
GALIMI VARIANTAI:
galima atsisakyti morkų i marinatą silkei,bet keptai žuviai morkos labai tinka.
PABAIGAI-prieskoninių žolių mėgėjams: į karštą marinatą (keptai žuviai) tikrai labai tiks krapai/petražolės.Tinka ir silkei(silpnesnis), ir keptai žuviai(stipresnis)Kad jums patiktu šis marinatas(kiekvieno skonis ir skrandzio rūgstingumas skirtingas) kiekius nurodau “maždaug” J.į verdantį H20 , apie 1/2 l. – įmetam po 4 gvazdikėlius, 4 kvapnius, 4 karčius pipirus, 4 lauro lapus.Verdame iki pasklis po virtuvę šių prieskonių aromatas.Per tą laiką stambiai sutarkuojame 1-2 morkas, žiedais supjaustome 2-3 svogūnus.Kai vanduo su prieskoniais taps žalsvai/rudos spalvos,- išjungiame ugnį, nukošiame per sietelį.Tuomet vėl užvirinti marinatą, sumetam morkas, pavirinam , paskui sumetam svogūnus, sumažinam kaitrą ir pilam šaukštelį druskos+cukraus ir valg. šaukštą acto.Štai čia jau ir prasideda… “būrimas”J:RAGAUKITE ir … pilkite papildomai jei atrodo, kad trūksta -pagal INDIVIDUALŲ SKONĮ –ar saldumo,ar sūrumo,ar rūgštumo.Marinatą, suprantama, ATŠALDOM.Silkę sluoksniuoti į stiklainį su marinatu, morkomis ir svogūnais, tik ( gink dieve )NEPERVIRKITE svogūnų – jie turi būti tik permatomi,tačiau nesužliugę/per minkšti).Šaldytuve galima laikyti nors ir menesį.Pakepintai žuviai į marinatą dėkite DAUGIAU acto, nei jums atrodys pagal skonį.Toliau – viskas kaip su silke.Tiesa, ant KEPTOS žuvies galima pilti ir KARŠTA marinatą, o atšalus – dėti į šaldytuvą.GALIMI VARIANTAI:galima atsisakyti morkų i marinatą silkei,bet keptai žuviai morkos labai tinka.PABAIGAI-prieskoninių žolių mėgėjams: į karštą marinatą (keptai žuviai) tikrai labai tiks krapai/petražolės.
neaisku, koks kiekis bandens nurodytas, as supratau, kad puse litro, bet kol jis man vire su prieskoniais gerokai nugaravo..
nurodyta 1/2 l vandens marinatui pasirnktinai ..1l arba du litrai
Darykit viska dvigubai, LIUKS!!!!!!!