“SENBERNIO” VAKARIENĖ :)
|2 komentarai
ezys,
* kompotas:
1kg raudonų uogų -šviežių ar šaldytų, pagal sezoną-vyšnių,raud.serbentų, melynių ir braškių -užpilat 500 g cukraus ir 10g armanjako(ar Lietuvoj lengviau randamo alkoholio, pvz., gal brendis tiktu? ) . Sudeję į puodą, viską gerai išmaišot ir verdat 5-6 minutes nuo kunkulo pradžios. Dalį suverčiat į stiklainį, gerai užsukat, apverstą pastatot, kol atauš ir laikot šaldytuve.
NB!-vakarienei naudojat dar neataušusį.
* lietiniai
(8vnt.15cm diametro):
4 kiaušiniai,
4 valg.šaukštai linų selenų,
8 v.š. avižų selenų,
4 v.š. varškės,
1 v.š. alyvuogių aliejaus,
4 v.š.cukraus (+su vanile ar/ir imbieru – kas kaip mėgsta).
Išplakat kiaušinius su cukrum, išmaišot selenas ir varškę iki vienalytės masės, (tešlos skystumą susireguliuojat pagal poreikį vandens pagalba). Kepat kaip lietinius, bet apskrudinat kiekvieną` pusę maždaug po 3 min. ant silpnos ugnies.
Lietinius sluoksniuodami “pertepat” uogom is mineto kompoto(kitas varaiantas būtų pertepti varškės kremu).
SKANAUS!
ar aš iš medžio iškritus ar kas, bet… pirmą kartą girdžiu apie linų sėlenas. Gal visgi tai sėmenys?A? 🙂
NU,čia jau pas ezį reikėtų klaust -ne kitaip .Ale kad ir jį tie gyviai/parazitai nubaidė i IŠ ANŲ NAMŲ ;( O gal dar kas žino -paklausk pas mūs merginas labvakarėlyje..