PUSINĖ/PUSMARŠKONĖ KOŠĖ

ne kas...būna ir geriau...normaliai.neblogai!puiku! (balsavo 6 , reitingas: 4.83 iš 5)
Loading...

teta

Bulves nuskutame, išverdame,   nusunkiame, bet nedžioviname. Žemaičiai pasakytų  -“sukriušame” bulves (sutrinam  bulvių košę). Ją  praskiedžiame pienu – kad būtų skystos manų košės konsistencijos. Pilame ruginius miltus – tiek, kad vėl sutirštėtų. Verdame visą laiką maišydami, kad neprisviltų, pasūdome. Paragaukit –  reikia, kad nesijaustų “žalių” miltų skonio. Lašinikus, šoninę (šalto/karšto rūkymo)pakepiname su svogūnais, išjungiame, sudedame grietinę, įberiame krapų. Pusinę košę dedame piramides forma į lėkšte, piramidės viršuje padarome įdubimą, į kurį supilame makalą (padažą). Valgome šaukštu kabindami košę ir pamirkydami makale. Prasidėjus šviežrūgių agurkų sezonui, galima prisikąsti (tarm.) tokių agurkėliu :D

Žemaičiai gali tokią košę valgyti pusryčiams, pietums (tik ne per darbymetį) ir vakarienei.

Pusmarškonė košė – terminas daugiau naudojamas kulinarinėse knygose, mano miestelyje – tik pusinė košė :)

IRVELA
Panašią košę virdavo mano močiutė Telšių raj., tik vietoj ruginių miltų dėdavo kvietinius ir ji buvo vadinama pusmarškone koše.

panašūs įrašai

4 Responses to “PUSINĖ/PUSMARŠKONĖ KOŠĖ”

  1. irena says:

    pas mus užpildavo ne pienu, o tuo pačiu karštu bulvių nuoviru

  2. inga says:

    Dievinu sia kose, ilga laika jos iekojau ir niekas nezinodavo apie ka as kalbu 😳 Mazeikiu rajone mano seneliai ja vadindavo tiesiog pusine kose. reikes kada pabandyti, nes primena vaikyste kaime :mrgreen:

  3. jonas says:

    gera kose

  4. Vidma says:

    Mano kaime tokią košę vadina pusine. Dar keiliu peins budava daruoms.

Leave a Reply

*



visos teisės saugomos © 2006-2011