Slyvos, konservuotos su želatina
|3 komentarai
Urte
Konservuoti šiuo būdu slyvas labai paprasta – ir greitai, ir skanu. Gaunasi tokia želė su slyvomis, atsidarai ir visą puslitriuką suvalgai
3 kg -jau be kauliukų – slyvų imi 1 kg cukraus. Dubenyje sumaišai viską ir , nelaukiant kol ištirps cukrus, dedi į puslitriukus. Dabar, dedant tas slyvas į puslitriuką ,subarstai 1 arbatinį šaukštelį su kaupu želatinos granulių-tik nereikia jų supilti į krūvą (sušoks į gniutulą) ir supili daug ant viršaus. Taip pasiruoši tuos stiklainiukus ir kaitini apie 0.5 val.
Paskui kai ištrauki , pasižiuri, ar ištirpęs cukrus, pavartai atsargiai ir viskas. Iš tikrųjų labai greitai viskas ir patogiai. Taip buvau pernai užkonservavusi ir vyšnias be kauliukų. Aviečių nebandžiau, bet gal ir nieko būtų.

(balsavo 36 , reitingas: 4.14 iš 5)
Labai skaniai gavosi.
Tai kiek tiksliai ant puslitrio pilt zelatino? Kiek tas “daug ant virsaus”?
Sudėjus slyvas į stiklainius atsiras šiokie tokie oro tarpai tai klausimas kas juos užpildys ?