Slyvos, konservuotos su želatina
|3 komentarai
Urte
Konservuoti šiuo būdu slyvas labai paprasta – ir greitai, ir skanu. Gaunasi tokia želė su slyvomis, atsidarai ir visą puslitriuką suvalgai
3 kg -jau be kauliukų – slyvų imi 1 kg cukraus. Dubenyje sumaišai viską ir , nelaukiant kol ištirps cukrus, dedi į puslitriukus. Dabar, dedant tas slyvas į puslitriuką ,subarstai 1 arbatinį šaukštelį su kaupu želatinos granulių-tik nereikia jų supilti į krūvą (sušoks į gniutulą) ir supili daug ant viršaus. Taip pasiruoši tuos stiklainiukus ir kaitini apie 0.5 val.
Paskui kai ištrauki , pasižiuri, ar ištirpęs cukrus, pavartai atsargiai ir viskas. Iš tikrųjų labai greitai viskas ir patogiai. Taip buvau pernai užkonservavusi ir vyšnias be kauliukų. Aviečių nebandžiau, bet gal ir nieko būtų.
Labai skaniai gavosi.
Tai kiek tiksliai ant puslitrio pilt zelatino? Kiek tas “daug ant virsaus”?
Sudėjus slyvas į stiklainius atsiras šiokie tokie oro tarpai tai klausimas kas juos užpildys ?