Omletas su cukinijomis

ne kas...būna ir geriau...normaliai.neblogai!puiku! (nėra balsavusių, būk pirmas!)
Loading...

Norėčiau jums pasiūlyti atostogoms puikų Umbrijos – Italijos centro su Perudžijos miestu – omletą su mažutėmis cukinijomis. Man patinka nepaprastai, tik vietoj vieno šaukšto pieno vienam kiaušiniui pilu šaukštelį riebios grietinėlės. Bet jau čia mano išsidirbinėjimai, o tikrasis receptas yra toks (beje, pagal valgytojų apetitą skiriamas dviems ar net keturiems .

250 g mažų cukinijų, saujelė smulkių svogūnlaiškių (tų, kurie paaugę žydi violetiniais žiedeliais, dabar, mačiau, yra Maksimoje pirkti), 1/2 arb.š. šviežio rozmarino (ar 1/4 arb.š. džiovinto), 5 kiaušiniai, 5 valg.š. pieno, mažas svogūnas, 2 česnako skiltelės, 4 valg.š. alyvų aliejaus, druskos ir pipirų.

Svarbiausia labai smulkiai supjaustyti svogūną ir česnako skilteles. Cukiniją pjaustome taip: pirma plonais žiedais, paskui plonomis lazdelėmis.

Tai kaip ir viskas. Toliau įprasta gamyba. Į aliejų sumetame cukiniją, svogūną, česnaką ir rozmariną, maišydami ant nestiprios ugnies pakepiname apie 5 min. Tada pasūdome ir įberiame pipirų.

5 kiaušinius išmaišome su pienu, pridedame pusę svogūnlaiškių, užpilame ant cukinijų, tolygiai paskirstome ir kepame ant nestiprios ugnies, apverčiame (geriausiai būtų išversti į lėkštę, o paskui neiškepusia puse grąžinti į keptuvę), iškepame ir apibarstome likusiais svogūnlaiškiais. Arba, pvz., krapais, kaip kam skaniau .

panašūs įrašai

Leave a Reply

*



visos teisės saugomos © 2006-2011