Svarainiai: sirupas, uogienė, marmeladas
|komentarų nėra
Copy:
Svarainių uogienė
Man šių metu atradimas- svarainių uogienė. Pradžia tradicinė -supjausčiau į keturias dalis ir cukrumi užpyliau. Kai nusunkiau sirupą – liko kažkodėl visai nesusitraukusios vaisių skiltelės. Tada tiesiog ant to, kas liko, užpyliau šiek tiek vandens ir paviriau.Tuomet – į stiklainiukus. Dangiškas saldžiarūgštis skonis tiesiog užburia !!! 🙂 . O ir vaizdo gražumas -svarainukai ne visai suvirę, permatomi – skiltelės tarsi stiklinės.
Namiškiai gaminį jau pavadino “mamos paveldu”
tetulė
Ir aš iš svarainių kažką panašaus gaminu, tik sugalvojau pavirtą uogienę blenderiu sutrinti ir dar šiek tiek pavirti – su gvazdikėliais, cinamonu. Išėjo toks lyg marmeladas, primenantis obuolių sūrį – nepaprastai skanu.
miglė
Tetulės receptas (marmeladinė versija) įdealiai tinka nelabai patrauklios išvaizdos, t.y. šiek tiek dėmėtiems ar iki šalnų nespėjusiems gražiai pagelsti svarainiams – derliaus likučiams 🙂 .
Iš praktinės pusės:
2 kg svarainių užpilu maždaug kilogramu cukraus.Nubėgusias sultis(sirupą) šiek tiek pavirinu, nugraibau, jei lieka, putas ir -į stiklainiukus. Ant likusių beriu maždaug 0,5 kg cukraus, gerą stiklinę vandens ir vis maišant pavirinu -maždaug 15 -20 min. Leidžiu ataušti. Tuomet pertrinu blenderiu, gautą masę šiek tiek dar pakaitinu ir karštą sudedu į stiklainius. Iš 2 kg “likutinių” svarainių gavosi apie puslitrį gražaus geltono sirupo ir maždaug litras žalsvokos jau “trintinės”