Svarainiai: sirupas, uogienė, marmeladas

ne kas...būna ir geriau...normaliai.neblogai!puiku! (balsavo 7 , reitingas: 4.86 iš 5)
Loading...

Copy:

Svarainių uogienė

Man  šių  metu atradimas- svarainių uogienė. Pradžia tradicinė -supjausčiau į keturias dalis ir cukrumi užpyliau.  Kai nusunkiau sirupą – liko kažkodėl visai  nesusitraukusios vaisių  skiltelės.  Tada  tiesiog ant to, kas liko, užpyliau šiek tiek vandens ir paviriau.Tuomet – į stiklainiukus. Dangiškas saldžiarūgštis  skonis tiesiog užburia !!!  🙂  . O ir vaizdo gražumas -svarainukai ne visai suvirę, permatomi – skiltelės  tarsi stiklinės.

Namiškiai gaminį  jau  pavadino “mamos paveldu” :)

tetulė

Ir aš  iš svarainių  kažką panašaus gaminu, tik sugalvojau pavirtą uogienę blenderiu  sutrinti  ir  dar šiek tiek pavirti –  su gvazdikėliais, cinamonu. Išėjo toks lyg marmeladas, primenantis   obuolių sūrį – nepaprastai skanu.

miglė

Tetulės receptas (marmeladinė versija) įdealiai tinka nelabai patrauklios išvaizdos,  t.y.  šiek tiek dėmėtiems ar iki šalnų   nespėjusiems gražiai pagelsti   svarainiams –  derliaus likučiams 🙂   .

Iš praktinės pusės:

2 kg svarainių užpilu maždaug  kilogramu  cukraus.Nubėgusias sultis(sirupą) šiek tiek pavirinu, nugraibau, jei lieka, putas ir -į stiklainiukus. Ant likusių beriu maždaug 0,5 kg cukraus, gerą stiklinę vandens ir vis  maišant  pavirinu -maždaug 15 -20  min. Leidžiu ataušti. Tuomet pertrinu blenderiu, gautą masę šiek tiek dar pakaitinu ir karštą sudedu į stiklainius.    Iš 2 kg “likutinių” svarainių gavosi apie puslitrį gražaus geltono sirupo ir maždaug litras žalsvokos jau “trintinės” ;)

panašūs įrašai

Leave a Reply

*



visos teisės saugomos © 2006-2011