Padažai mėsai -iš serbentų, slyvų ar agrastų

ne kas...būna ir geriau...normaliai.neblogai!puiku! (balsavo 4 , reitingas: 4.25 iš 5)
Loading...

miglė

Keli malonūs  potyriai -iš uogienių,  paverstų… padažais mėsai.

Tiesą sakant, mano draugaitės šiuos gėrius gamino vasarą, iš šviežių uogų. Tačiau apsitarusios nusprendėm, kad ne prastesni  padažiukai gautųsi, “patobulinus” … jau išvirtas uogienes. 

Skaniausi gaunasi:

iš agrastų;
iš raudonųjų serbentų;
iš juodųjų serbentų (man asmeniškai -mažiau patrauklu už raudonuosius );
iš slyvų (parduotuvėse pirktos “prašmatnios” ir saldžios – netinka, nes trūksta rūgšties ir aitrumo, geriausias variantas -banaliosios mūsų sodų  , vengerkos ir pan. ).
dar reikia:
Maždaug puslitriui uogienės : po ryšelį petražolių  ir krapų žalumos bei kelios skiltelės česnako (jų kiekis priklauso nuo kiekvieno skonio, aš asmeniškai beveik pusę galvutės trinktelčiau.)

Eiga:

Į emaliuotą puoduką suverčiam uogienę, įpilam šiek tiek vandens. Užvirus  sumetam smulkiai sukapotus žalėsius ir smulkintą česnaką, paverdam bemaišydamos 5-7 min. ir pilam į indelius (greitam naudojimui) ar iškaitintus stiklainiukus( jei “pasaugojimui” ).
Prie banaliai prieskoniais apibarstytų ir keptuvėje pakepintų vištenos ar kalakutienos gabaliukų – dieviškas priedas.

panašūs įrašai

Leave a Reply

*



visos teisės saugomos © 2006-2011