Padažai mėsai -iš serbentų, slyvų ar agrastų
|komentarų nėra
miglė
Keli malonūs potyriai -iš uogienių, paverstų… padažais mėsai.
Tiesą sakant, mano draugaitės šiuos gėrius gamino vasarą, iš šviežių uogų. Tačiau apsitarusios nusprendėm, kad ne prastesni padažiukai gautųsi, “patobulinus” … jau išvirtas uogienes.
Skaniausi gaunasi:
iš agrastų;
iš raudonųjų serbentų;
iš juodųjų serbentų (man asmeniškai -mažiau patrauklu už raudonuosius );
iš slyvų (parduotuvėse pirktos “prašmatnios” ir saldžios – netinka, nes trūksta rūgšties ir aitrumo, geriausias variantas -banaliosios mūsų sodų , vengerkos ir pan. ).
dar reikia:
Maždaug puslitriui uogienės : po ryšelį petražolių ir krapų žalumos bei kelios skiltelės česnako (jų kiekis priklauso nuo kiekvieno skonio, aš asmeniškai beveik pusę galvutės trinktelčiau.)
Eiga:
Į emaliuotą puoduką suverčiam uogienę, įpilam šiek tiek vandens. Užvirus sumetam smulkiai sukapotus žalėsius ir smulkintą česnaką, paverdam bemaišydamos 5-7 min. ir pilam į indelius (greitam naudojimui) ar iškaitintus stiklainiukus( jei “pasaugojimui” ).
Prie banaliai prieskoniais apibarstytų ir keptuvėje pakepintų vištenos ar kalakutienos gabaliukų – dieviškas priedas.