ŽUVIES PADAŽAI
|komentarų nėra
BALTASIS PADAŽAS
valkatinė
Ant silpnos ugnies ištirpinam puodelyje maždaug 100 gr. sviesto, mažą indelį grietinės.Įpilam, jei yra, 2-3 šaukštus žuvies nuoviro. Jei atrodo, kad trūksta sūrumo, dar pasūdom, šiek tiek pipirais paskaninam . Po to į šią masę sumetam 4-5 kietai virtus, smulkiai sukapotus kiaušinius.Viską gerai išmaišome, palaikom, kol pradės norėti virti(bet neužviriname) t.y. iki pradės kilti ir putoti. Tuomet be saiko primetame smulkiai kapotų krapų – geriausiai šviežių – ir karštu padažu apipilam žuvį.
PRIE BALTOS ŽUVIES
Daja,
Labai skanu menkes, apvoliotas miltuose ir kiaušiniuose bei iškeptas patiekti su tokiu padažu, kuriam reikia: sviesto,grietinės,mažiau pusės stiklinės baltojo sauso vyno, citrinos sulčių,druskos,pipirų,kaparėlių . Sviestą (pusę mažo pokelio) ištirpinti, supilti vyną, mažą indelį riebios grietinės ir gerai išmaišyti. Įberti nedaug kaparėlių, padruskinti, pipirinti (naudoju baltus pipirus),supilti citrinos sultis,užvirinti ir supilti ant žuvies.Padažas tinka prie virtos, keptos baltos žuvies.
Gerda
Su šiuo padažu man skanu ir menkė, ir karpis, ir bet kokia kita žuvis. Žuvies gabalėlius su prieskoniais iškepam ir padedam šiltai. Padažui pakepinam svogūnų pusžiedžius, dedam supjaustytus nuluptus pomidorus. Patroskinam, tada įspaudziam citrinos sulcių, truputį cukraus, kelis šaukštus grietinės ir būtinai kmynų. I padaža sudedam žuvį ir dar patroskinam . Su bulviu koše – apsivalgymas. Kartais juk galima kaloriju ir neskaiciuoti:)
PADAŽAS PRIE LAŠIŠOS
Gurmanė
Lašišos file iškepkite kaip įpratę (orkaiteje,suvyniojus folijoje ar kitaip). Prieš tai apšlakstykite citrinos sultimis, druska ir pipiriukais. Lašišos kepsnį valgykite su tokiu gaiviu padažu: 100 ml naturalaus jogurto sumaišykite su šaukstu alyvuogiu aliejaus, šaukstu vandens, druska, pipiriukais ir švieziai išspaustomis limetos (žaliosios citrinos) sultimis. Į padaža įtarkuokite ir šiek tiek limetos žievelės. Taip pat gausiai įdėkite šviežių smulkiai kapotų krapų. Padaža prieš patiekiant atšaldykite. Patiekite su ryžiais, megstamomis salotomis, atšaldyto balto vyno taure.
MEDAUS/ČESNAKO PADAŽAS KEPTAI ŽUVIAI
esme padaže
Praktiskai prie bet kokios žuvies, kurią aš iškepu įvyniotą į foliją, dar padarau super padažiuką, kurį po to kabinu šaukštais. Verdanciu vandeniu perpiltą citriną (ar net dvi) sutarkuoju smulkia tarka, pasmulkinu kelias česnako skilteles, pripjaustau daaaug ir smulkiai krapų, pasūdau ir pasaldinu medumi.Turi išeiti stipriai saldziarūgštis padažas.