Šitaip žuvį sūdo kuršiai
|komentarų nėra
Žinovas
Išduosiu žuvies sūdymo paslaptį. Tai kuršių būdas. Man verslininkas iš Klaipėdos, kuris turi žvejų namelį Nidoje, papasakojo… Druskininkų miesto pirty 😆 ir , panašu, žmogus žino ką sako . ..
O būdas labai paprastas – 1:3 formulė vadinasi, t.y.:- kiek laiko laikai žuvį užkasęs druskoje, tai triskart ilgiau reikia mirkyti. Po valandos pirmą vandenį nupilti ir , užpylus kitu, mirkyti visą likusį laiką. Tinka vytinimui, įvairiems rūkymams, manau, tiks ir kepimui ant žarijų. Pats bandžiau, liuks skonis. Aišku, šitaip sūdytą žuvį prieš termiškai apdorojant dar reikia įvairiais prieskoniais ištrinti..
Šaltinis -Giedriaus svetainės komentarai