Šitaip žuvį sūdo kuršiai

ne kas...būna ir geriau...normaliai.neblogai!puiku! (balsavo 4 , reitingas: 5.00 iš 5)
Loading...

Žinovas
Išduosiu žuvies sūdymo paslaptį. Tai kuršių būdas. Man  verslininkas iš Klaipėdos, kuris turi žvejų namelį Nidoje, papasakojo… Druskininkų miesto pirty 😆 ir , panašu,  žmogus žino ką sako . ..

 O būdas labai paprastas – 1:3 formulė vadinasi, t.y.:- kiek laiko laikai žuvį užkasęs druskoje, tai triskart  ilgiau reikia mirkyti. Po valandos pirmą vandenį nupilti ir , užpylus kitu, mirkyti visą likusį laiką. Tinka vytinimui, įvairiems rūkymams, manau, tiks ir kepimui ant žarijų. Pats bandžiau, liuks skonis. Aišku,  šitaip sūdytą žuvį prieš  termiškai apdorojant  dar  reikia įvairiais prieskoniais ištrinti..

Šaltinis -Giedriaus svetainės komentarai

panašūs įrašai

Leave a Reply

*



visos teisės saugomos © 2006-2011